Varjú károg, fúj a szél,
Esik a hó, itt a tél.
Jaj, de nagyon hideg van
Ropog a hó alattam.
Vígan csúszik a kis szán,
Most örülünk igazán!

Az Adventi időszak után, januárban a gyerekek élményekkel telve érkeztek vissza az óvodába. Felidéztük a közös élményeket, örömmel meséltek az otthon töltött szeretetteljes időszakról.

A járványhelyzet és a sok hiányzás miatt a közös karácsonyi ünnepséget Újévi partivá varázsoltuk. A gyerekek ekkor kapták meg az ajándékaikat Csipitől –a kis karácsonyi manónktól – táncoltunk, műsort adtunk elő, melyet a szülők az online felületünkön tekinthettek meg. Ünneplőbe öltöztettük lelkünket.

Az új évvel megérkezett az igazi Tél is. Vidám, önfeledt játékra adott lehetőséget a havazás, épültek a hóemberek, szánkóztak a gyerekek. Hóangyalok lepték el az udvart, vidám kacagás törte meg a hideg téli csendet. Az udvari játék után jól esett a csoportszobában a jó meleg tea.

Lehetőségünk nyílt megfigyelni a természet jelenségeit, az állatvilág viselkedését. Nyomokat kerestünk a hóban, nyomkereső játékot játszottunk. Gondosan figyeljük a madarak életét, az etetőket min a három csoport szorgalmasan feltölti, mindeközben lehetőségünk nyílik megfigyelni az ide látogató madarakat is.

A tél sok jellemző jegyét megismerhettük, kísérleteket végeztünk, sok érdekes tapasztalatokkal felismerhettük, hogy januárt mutat a naptárunk. Versek, mesék, dalok, játékos feladatok, kísérletek, beszélgetések: mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy bővüljenek a gyermekek ismereteik.

Nagy örömmel várják a gyereke az óvodai Farsangot, lelkesen tanulják a verseket, dalokat, melyek színesebbé teszik a vidám télkergető mulatságot.

A Szerb Utcai Óvoda Dolgozói
Szőregi Regélő, 2021. február

Borítókép: Fotó: Szerb utcai Óvoda