A december különleges az életükben, a várakozás, a szeretet és a hit megerősödésének időszaka ez. Sok szép élmény, esemény tette emlékezetessé számunkra.

A gyerekekkel részt vettünk az Általános Iskola által szervezett Mikulás futáson, a Mikulás házba is ellátogatott az óvoda.

A Truffaldino bábszínház jóvoltából ellátogatott óvodánkba a Mikulás december 5-én. A várakozás élményét fokozta a Télapó manójának vidám játéka. Közben a Mikulás is megérkezett a sok szép  ajándékkal, a gyerekek versekkel, dalokkal köszöntötték.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Télapó távozása után folyamatosan készültünk az ünnepekre, hiszen idén is ellátogatott hozzánk, Csipi, a Mikulás manója, aki minden nap valami új varázslattal lepett meg bennünket. A gyerekek nagy érdeklődéssel várták nap mint nap a csodát.

Óvodánkban gyermekfényképezés keretén belül kedves családi és egyéni képek készültek, ünnepi hangulatban.

Közös adventi játszóházba invitáltuk a szülőket, a gyermekek számára a készülődés családias hangulatát emelte az együtt alkotás és beszélgetés.

A város ünnepváró forgatagába a Maci csoportosok látogattak el a Dóm térre. Vidáman kergetőztek a szalma labirintusba,. Minden gyermeket elvarázsolt az ünnepi kivilágítás, a feldíszített  kirakatok, a hatalmas karácsonyfa, a téren felállított télapó és rénszarvas figurák.

Fotó: Szerb Utcai Óvoda

Az idén a Pillangó és Katica csoportos gyerekeknek jutott az a megtisztelő feladat, hogy képviseljék óvodánkat az első Adventi gyertyagyújtás alkalmával a település adventi koszorújánál. Versekkel, énekekkel köszöntötték a közelgő ünnepet.

Óvodánk is csatlakozik a kezdeményezéshez, mely Vincze Vinyó Gábor nevéhez fűződik! Elkezdjük a Karácsonyi gyűjtést! Idén a Gyermek klinikai kis ápoltjainak gyűjtünk: csokoládét, popsi törlő  kendőt, plüssöket! Az üzenet, jókívánság sokat jelent azoknak a gyermekeknek, akik hónapokon, éveken át küzdenek gyógyulásukért. Érzik, hogy nincsenek egyedül, és hogy milyen sokan  gondolnak rájuk, ezáltal erőt tudnak meríteni, ami segíti őket a nehéz mindennapokban.

Szervezzük a már hagyománnyá vált Alapítványi Bálunkat, mely 2020. február 1-én (szombat) kerül megrendezésre. Minden szülőt, családot, baráti társaságot szeretettel várunk egy jó hangulatú  táncos mulatságra! Nagy szeretettel és sok munkával készítjük elő a rendezvényt. Hálásan megköszönjük, ha megtisztelnek bennünket jelenlétükkel.

A termek lassan átvarázsolódtak, díszbe öltözött az egész óvoda. Készültek a karácsonyfa díszek, ajándékok a sok kis szorgos kéz által. A Karácsonyt meghitt hangulatban, csoportokban  ünnepeltük, versekkel, énekekkel. Az angyalkák meghozták a sok-sok ajándékot, amit az alapítvány számára felajánlott összegből sikerült finanszírozni. Ezúton köszönjük minden adományozónak, hogy felajánlásával lehetővé tette a gyermekek örömét.

Békés, Meghitt Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet kívánunk Mindenkinek!

A Szerb Utcai Óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2020. január

Borítókép: Fotó: Szerb Utcai Óvoda