Sok változás történt a nyár folyamán óvodánkban. Kerítésünket megjavították, két hátsó kapuval mely biztonságossá tette az udvari tartózkodásunkat és könnyen ki tudunk menni a betonozott részre, így idén biztosítani tudjuk a görkorcsolya tanfolyam szervezésének feltételeit. Sok gyermek jelentkezett és várja kezdetét.

Az épület nyílászáró cseréje is megtörtént. Nagy változás ez életünkben, hiszen a régi rosszul záródó ablakok helyét a korszerűek veszik át,melyek  előnyeit főleg a téli hidegben fogjuk érezni. Ezután kifestettük a termeket, mely szülői segítség nélkül nem valósulhatott volna meg, hiszen a festékeket   papírgyűjtés és családi hétvége adományaiból befolyt pénzből tudtuk megvásárolni. Továbbra is szeretnénk számítani a szülők bekapcsolódására- aktivitására az újra indított papír és PET palack gyűjtő akciónkban. Óvodánk benevezett a Papír szüret és papírgyűjtési versenyre, melyet a Csongrád Megyei Településtisztasági Kft. szervez. Ezen akciókkal a felnövekvő generációk környezettudatos gondolkodását is nagyban alakítjuk -már kisgyermekként természetessé válnak a helyes szokások.

Mind a három csoport megszépülve várta vissza a nyári pihenőről a gyermekeket. Szerencsére nagyon szép a szeptemberünk, sokat az udvaron vagyunk, ami megkönnyíti a nyári szabadabb élet utáni közösségi élethez  alkalmazkodást a középső és nagycsoportosoknak és a kiscsoportosoknak a beszoktatást.  Az udvari együttlétben a nagyobbak körbevehetik szeretetükkel, gondoskodásukkal a kicsiket.

Használjuk az évszak adta lehetőségeket,sok őszi gyümölcsöt fogyasztunk, salátát készítünk közösen. Gyűjtjük a természet kincseit sétáink alkalmával.

A középső csoportosok életében változás történt:a nagyon szeretett Makra Imréné Zsuzsika dajka néninktől búcsút vettünk nyugdíjba vonulása miatt  és helyét Szabóné Gila Otília vette át, aki szintén nagy szeretettel fordul a gyermekek felé.

Szervezzük a hittan, a báb és a zenei tehetséggondozás szakköröket, melyek délutáni életünkbe illeszkednek bele a szülői igény szerinti részvétellel. A  tapasztalatunk szerint a gyermekek nagyon szeretik ezeket a választható elfoglaltságokat. Segítik lelki életük fejlődését, kreativitásuk kibontakozását.

Az óvoda munkatársai