Változatos és tevékeny időszak köszöntött ránk az elmúlt időszakban, számos élménnyel gazdagítva bennünket.

Május első heteiben nagy szeretettel készítettük az ajándékokat. Tanultuk a verseket, dalokat, hogy megörvendeztessük Anyák napi ünnepségen az édesanyák és nagymamák szerető szívét köszöntésükkel. Díszítettük a termeket, csupa szeretet töltötte be a gyermekek szívét, és az ünnepségek meghitt  hangulatban zajlottak le. A kiscsoportosoknak ez volt egyben az évzárójuk is.

Az Ifjúsági Vöröskereszt vetélkedőjén Majernik Lili képviselte óvodánkat, elsősegély helyzetek  szimulálásában, amiért ajándékot kapott. Köszönjük részvételét.

Befejeződött az úszó tanfolyam. Néhányan olyan tehetségesek, hogy az utolsó alkalmakkor a mély vízbe is mehettek már gyakorolni és „vígan úsztak, mint hal a vízben”.

A Magyar Madártani Egyesület „Az év békája”címmel meghirdetett országos rajzpályázatán Kókai Ákos 3. helyezett lett a Barna ásóbékáról készített munkájával. Gratulálunk neki és örülünk, hogy ennyire mély kapcsolatot tart a természettel.

Idén is beneveztünk a Településtisztasági Kft „Papírszüret” nevű akciójába. Papírt, PET palackot hoztak a szülők. Ezekkel az akciókkal is segítjük a gyermekek környezettudatos látásmódjának fejlődését, a szelektív hulladék kezelés szokásának kialakítását, ami korunkban fontos környezetkímélő hozzáállást elősegíti.

Hagyományainkhoz hűen megtartottuk kerékpár versenyünket. A kisebbek motorokkal, a nagyobbak kerékpárokkal mérték össze ügyességüket. Jókedvűen szurkoltunk mindenkinek, vidáman telt a  délelőttünk. Korcsoportonként hirdettünk 1.-2.-3. helyezettet, de minden résztvevőnek járt emléklap és  cukorka, hisz a jókedvű részvétel a fontos, az egészséges mozgásra nevelésben. Óvodai szinten a leggyorsabb a nagycsoportból Somogyi Fanni lett, idén ő vihette haza a győztesnek járó serleget.  Gratulálunk ügyességéhez.

Egész napos kirándulásunkat Mezőhegyesre szerveztük. A szőregi vasút állomáson találkoztunk reggel, ahol alkalmunk nyílt a vasúttörténeti kiállítást megtekinteni a várakozókkal. A gyermekek  rácsodálkoztak a régi idők tárgyaira.

Kis piros szerelvényekkel érkeztünk meg a városkába, ahol parkos sétányon sétálva érkeztünk a lovardáig. Jó alkalom nyílt a fák felismerésének gyakorlására is.

Hatalmas lombkoronás platánfák árnyékában várakoztunk a lovaglásra játékkal töltve az időt.

A kis lovasok elsajátították a fegyelmezett kapcsolat felvételt a lóval, néhány szabályt mielőtt büszkén megülték a lovakat. Vidám énekléstől hangosan jártuk be lovas kocsival az egész települést. Ellátogattunk a híres 200 éves fához, melynek vastag törzsét 14 gyermek érte át.

Levágott elszáradt ágait is megőrizték és rönk hintaként és mászókaként lehetett használni.

A végén egy kis felszabadult játszótéri  játék is belefért a napba visszaindulás előtt. Jókedvűen,  élményekkel telve érkeztünk haza. Tavaszi díszbe öltözött termeinkben szorgosan készülünk a ballagásra. Művészeti kiállításunk kapcsolódik a nagycsoportosok vásáros jelenetéhez. Feleleveníti a régmúlt paraszti életet népi viseleteivel, szerszámaival, mezőgazdasági eszközeivel. A gyermekek számára közel hozza nagyszüleik életét.

Az óvoda dolgozói