Szeretnénk bemutatni az elmúlt időszak eseményeit óvodánk életéből.

Az enyhe tél lehetőséget nyújtott a szabadban tartózkodásra és játékra a gyermekek nagy örömére. A várva várt hó megérkezésével megkezdődhetett végre a szánkózás, hógolyózás, vidám kísérletek, játékok a hóval. Elhelyeztük a madáretetőket és minden nap izgatottan figyeltük járnak-e vendégek a finom falatokra. A tél folyamán a Jégsulisok elsajátították a korcsolyázás alapjait, megszerették a sportot. Kialakultak a szükséges mozgásformák, készségek a tanfolyam végére.

Februárban versekkel, dalokkal készültünk a farsangra. Terveztük a jelmezeket, díszítettük a termeket és így várakoztunk a nagy napig. A művelődési ház adott otthont farsangi ünnepünknek. A kedves vendégeknek: szülőknek, nagyszülőknek előadtuk közös vidám műsorunkat, majd kezdetét vette a mulatság: eszem-iszom és tánc. Köszönjük a sok finom süteményt, üdítőt a szülőknek.

Hagyományaink szerint a gyermekek farsangját követte az Alapítványi Bál. Az estét a Classicon KTSE mazsorett versenyzőkből álló csoportjainak színvonalas tánca nyitotta és alapozta meg az
este hangulatát. Majd volt óvodásunk, Lengyel Laura Zumba koreográfiája színesítette a műsort. Köszönjük részvételüket. Igazi farsangi hangulatot loptak be a bálba azok a kedves vendégek, akik jelmezben érkeztek. Az asztaltársaságok hangulata töretlennek bizonyult az este folyamán.
A felszabadult táncon kívül a különböző játékos feladatok megoldásában is élvezettel vettek részt. A rendezvény sikeréhez hozzájárultak a szülők tombola tárgyakkal és támogatásukkal. Köszönjük szépen. Külön megköszönjük Szabó Sándor úrnak, Deák Zsuzsanna iparművésznőnek, a Clarissa Szépségszalonnak, a MOL benzinkúttól Klotz Lászlónak, a Léda virágüzletnek, a Szőregi Pékség Centrumnak és a Kocsis Flóra kertészetnek adományaikat.

A művelődési ház szervezésében vettünk részt a Kamaravarázs újabb előadásán, ahol ismét barátkozhattak a gyermekek a hangszerekkel és komolyzenei darabokkal. Jól megalapozzák ezek a kis előadások a későbbi minőségi zene iránti igényt.

A Truffaldínó Bábszínház két alkalommal látogatott el hozzánk. Először a Hüvelyk Matyi, majd a Csodálatos kalucsni, avagy a gyáva macskák című zenés darabbal. A gyermekek nagyon szeretik és élvezik a zenés, vidám humorral teli előadásokat.

Varázslatos délelőttöt a töltöttünk el a bűvész bácsi társaságában. Szerencsére nagyon szereti, ha sok varázsló tanítvány jelentkezik segíteni neki. Igazi élményt jelentett a gyermekek számára a mutatványokban való részvétel.

A Juhász Gyula Tanárképző Főiskola által meghirdetet rajzpályázaton a nagycsoportos korú gyermekek vers és mese illusztrációkkal vettek részt. Helyezést ugyan nem értünk el, de kiállítva megtekinthették őket az odalátogató vendégek.

Nagy örömünkre a Kossuth Lajos Általános Iskola által meghirdetett rajzpályázaton Szendrei Bence első helyezést, Szécsi Szintia harmadik helyezést ért el. Gratulálunk nekik!

Márciusban figyelemmel kísértük az ébredő természet csodáit. A nyíló virágokat, fákat. Ültettünk virág és zöldség magokat, amikkel kísérletezünk, megfigyeljük hogyan fejlődnek a növények. Majd ki fogjuk ültetni a palántákat, ha megerősödnek.

A Víz Világnapja alkalmából egy héten át a vízi környezet megóvásáról, életünkben betöltött szerepéről és a természetes vízi életközösségről számos módon szereztünk ismeretet és játszottunk a témához kapcsolódó játékokat. A Maci csoportosok ellátogattak a Szent István téri víztoronyba is, ahol gyönyörködtek a város panorámájában, ismerkedtek a víz körforgásával, az épülettel és a szódavízkészítéssel.

Nyílt hetünkre örömmel fogadtuk az ide látogató családokat, akik ismerkedhettek az óvoda épületével és az itt folyó nevelő munkával.

Óvodai beíratás időpontja: 2014. április 23. szerda 8.00-17.00 óra, 2014. április 24. csütörtök 8.00-17.00 óra. A szükséges iratokról érdeklődni lehet az alábbi telefonszámokon: 06-62/405-149, 06-20/234-8459

Szerb Utcai Óvoda munkatársai

Szőregi Regélő, 2014. április