A szőregi nyugdíjas szervezetek 2016. december 15-én karácsonyi műsorral egybekötött vacsorával ünnepeltek. Ezen részt vett a Szőregi Nyugdíjas Egyesület Szőnyi Jánosné elnök, a Sárgarózsa Népdalkör tagjai Balázs István elnök vezényletével, a Szőregi Idősekért Alapítvány Bálint János kuratóriumi elnök és nyugdíjas támogatottjai.

A rendezvényt Szőnyi Jánosné nyitotta meg, majd átadta a szót dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselőnek, aki elmondta az összefogás jelentőségét és egy szál rózsával kedveskedett a megjelent nőknek. Ezután a Szőregi Kossuth Lajos Általános tanulói adtak elő, a karácsonnyal kapcsolatos műsort, ami igazán színvonalas volt.

A Szegedi Azték Színház művészei és a Szegedi Akropolisz Táncszínház táncosai adtak elő közismert operett dalokat, ami nagy sikert aratott. Köszönjük az előadást!

Őket követte Tóth Lajosné Magdika, aki Ady Endre: Karácsony című versét adta elő.

Bárdos László klubtag követte, aki a közösségért vállalt munkát, előadást, a közösség szerepét méltatta a magánéletben.

Kitapsoltuk magunkat, így az egyik helyi vendéglőben főzött marhapörkölt, ecetes uborkával és főtt burgonyával és egy szelet tortával, jólesett. Köszönjük a jó ízű pörköltet, a felszolgálók és a vezetők társadalmi munkáját! Egymásnak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánva, egy kis tánc után hazaindultunk.

Molnár János
Szőregi Regélő, 2017. január

Borítókép: Fotó: Művelődési Ház