Az idén is, mint minden év márciusában köszöntöttük a Sárgarózsa Népdalkör Nő tagjait. Balázs  István felolvasta az erre az alkalomra hozott nőnapi köszöntőt, melyet a jelenlévők tapssal köszöntek meg. Majd következett a tisztelet és szeretet szimbólumát jelképező virág átadása, melyet néhány puszi kíséretében vettek át az ünnepeltek.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Az ünnepség hangulatának fokozására elénekeltük a jelenlévők köszöntésére az „Éljen minden bájos szép nő” c. dalt a jelenlévők nagy tetszésére. Ezután előkerültek a finomabbnál finomabb  sütemények és italok, úgyhogy nem volt hiány sem az étkekből, sem a hangulatból. Közben felolvasta saját költeményét Nyári Lászlóné Annácska, ami nagy tetszést aratott, fogytak az  étkek és az italok, nótázásból is jelesre vizsgáztunk, egyszer csak Horváth Jánosné Katalin is előhúzott egy papírlapot, és Ő is felolvasta az erre az alkalomra írt saját írását a nők  köszöntésére, melyet szintén könnyek közepette tapsolt meg a női társadalom. Még egy kicsit időztünk, beszélgettünk, tervezgettük a jövőt, és elhatároztuk, hogy máskor is névnapokon, születésnapokon is rendezünk ilyen csodálatos, feledhetetlen estét és délutánt egymásnak,  magunknak, a közösség és az összetartozás erejének jegyében.

Még egyszer gratuláltunk az ünnepelteknek, jó egészséget, jó éjszakát, szép álmokat kívánva egymásnak búcsúztunk a legközelebbi viszontlátásig.

Balázs István
Szőregi Regélő, 2016. április

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház