A Kárpátalján lévő magyarlakta Nagybégányon működő helyi nyugdíjasklub és annak Népdalköre 2012. augusztus 22-én ünnepelte 10. JUBILEUMI évfordulóját. Mivel szeretnének egy Magyarországi társklubbal együttműködési kapcsolatot kialakítani, így hát felvették velünk a kapcsolatot és meghívtak bennünket az ünnepségre, melyet örömmel elfogadtunk Majd a kellő időpontban gépkocsikba ültünk és egy 4 fős delegáció látogatott el az ünnepségre, nagy kedvességgel fogadtak bennünket és elláttak minden jóval: szállással, étellel, itallal, nem szenvedtünk hiányt semmiben. Mi az ottani klubvezetőnél voltunk elszállásolva mind a négyen.

A rendezvény csodálatos volt, ott volt a település polgármestere feleségestől, no meg a falusi pap sem hiányzott. Voltak Erdélyből, Kárpátalja más településeiből, Magyarország más városaiból sokan mások is. Az ünnepséget több népdalkör és egyéb műsorszámok tették ünnepélyesebbé, emlékezetesebbé, méltóvá az alkalomhoz.

Mi is köszöntöttük az ünnepelteket és mindenjót kívánva remélve a most kezdődő további jó kapcsolat kialakulását és meghívtuk Öket a mi 2012. szeptember 29-én tartandó ll. évfordulós ünnepségünkre melyet elfogadtak és megígérték, hogy eljönnek hozzánk viszont látogatni.

No ha már ott vagyunk kihasználtuk az alkalmat és tettünk egy nagy kétnapos sétát Kárpátalján, jártunk Berekszászon, Rahón, Técsőn, megnéztűk Huszt várának romjait, jártunk Munkácson, Körösmezön, Pálinkafaluban és végül ellátogattunk a Vereckei-hágóhoz is, ahol Őseink bejöttek Hazánkba a képen látható emlékműnél.

Balázs István