10. alkalommal rendeztük meg a Szőreg Térségi Népdalkörök Találkozóját október 10-én.

Fotó: Balázs István facebook oldala

Fotó: Balázs István facebook oldala

Meghívásunkat elfogadta a Dankó Pista Nótakórus (vezető: Fábián Ferenc), a Hódmezővásárhelyi Pacsirta Népdalkör (vezető: Kispálné Mihály Gyöngyi), a Földeáki Bazsarózsa Népdalkör (vezető: Bárdos István), a Hódmezővásárhelyi Délibáb Népdalkör (vezető: Radics Rudolfné), a Kiszombori Nótafa Népdalkör (vezető: Moldován Irénke) és a Rúzsa Sándor Citerazenekar és Népdalkör (vezető: Monoki Lajos).

Köszöntöttem rendezvényünk fővédnökét, Rózsavölgyi József urat és a résztvevő népdalköröket. Emléktárgyat ajándékoztam Benkéné dr. Lavner Klárának, Ágó Ritának és Monoki Lajos karnagy úrnak, akik nagyban hozzájárultak népdalkörünk rendszeres és zavartalan magyar népdal tanulásához. Hiszen segítségükkel nemcsak tanulhatjuk, hanem továbbíthatjuk, megőrizhetjük, ezzel biztosítani tudjuk annak fennmaradását.

Üdvözöltem Urbán Istvánnét, a Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetség Csongrád megyei elnökét, valamint Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsannát, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatóját és az iskola énekkarát.

A színvonalas fellépések után a dalkörvezetők emléklapot és szőregi rózsacsokrot kaptak, majd megvendégeltünk mindenkit a deszki Jóbarát Csárda által készített finom ebéddel.

Ebéd után szólt a zene, táncra perdültek a párok, egyre fokozódott a jó hangulat, önfeledten szórakozott a jelenlévő társaság.

Ilyen volt a mi 10. Szőreg Térségi Népdalköri Találkozónk 2014. október 10. napján.

Balázs István
Szőregi Regélő, 2014. november

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: Fotó: Balázs István facebook oldala

szoreg.hu képtár