A Szőregi Sárgarózsa Népdalkör fennállásának 16. évfordulóját ünnepelte, melynek keretében megrendezésre került a 13. Szőreg Térségi Népdalkörök Találkozója. Mint hagyományosan, ezt a találkozót is a SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola gyermekkórusa nyitotta meg. Szabó Mónika karvezető pedagógus konferálta fel az előadott népdalcsokrot, és megköszönte, hogy a kiskórus minden évben felléphet ezen a színvonalas rendezvényen, külön kifejezve örömét, hogy Balázs István, a Sárgarózsa Népdalkör elnöke dalos társaknak tekinti a gyerekeket. Köszönjük szépen mi is a közreműködést, a felkészítő pedagógusok munkáját!

A házigazda fellépése következett ezután, Erdélyi József citera virtuóz vezetésével. Fantasztikus hangulat kerekedett pillanatokon belül, köszönjük a szívderítő műsort!

Felkérésünknek több dalkör is eleget tett: előadásával emelte a színvonalat a Dankó Pista Nótakórus, a Maroslelei Őszirózsa Népdalkör, a Hóvirág Népdalkör, a Földeáki Dalkör, és a Kiszombori Nótafa Népdalkör. Megtisztelte a rendezvényt Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgató asszonya és Urbán Istvánné az „Életet az Éveknek” Nyugdíjas Klubok Csongrád Megyei elnök asszonya is.

A dalcsokrok után Ágó Rita igazgató asszony üdvözölte a megjelent vendégeket, és ajándékkal köszöntötte a Sárgarózsa Népdalkör kiváló vezetőjét, Balázs Istvánt. Köszönettel tartozunk Pista bácsinak, hiszen az ő áldozatos munkája nélkül nem ünnepelhetnénk ma itt.

„16 év, több száz fellépés, számos kitüntetés és díj, országos minősítők és elismerések – nagy taps és köszönet illeti meg a Sárgarózsa Népdalkör tagjait.

Természetesen egyetlen klub sem lehet sikeres egy nagyszerű vezető nélkül, aki összefogja, koordinálja a tagságot, felügyeli a közös munkát és egyengeti az egyesület útját.

Balázs István, az egyesület elnöke 16 évi áldozatos és odaadó munkája révén a dalkör felbecsülhetetlen értékeket hagy Szőregre és méltóképpen beírta településünk nevét a Dél-Alföldi népzenei élet emlékkönyvébe.

Köszönjük Pista bácsinak, hogy kiváló szervezőkészségével hozzájárult ahhoz, hogy évről évre megrendezhettük a Szőreg Térségi Népdalkörök Találkozóját, melyen neves dalkörök színvonalas műsor keretében gondoskodtak a népzenei kultúra értékeinek átörökítéséről.

A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának oktatói is számtalanszor eleget tettek Pista bácsi felkérésének, és megtisztelték a programsorozatot. A dalkör mindig a legjobb citerásokkal dolgozott együtt, kiváló eredménnyel szerepelve valamennyi népzenei versenyen.

Köszönettel tartozunk továbbá, hogy a Sárgarózsa Népdalkör szinte minden szőregi eseményen fellépésével emelte a rendezvény színvonalát.

Köszönjük elnök úrnak, hogy több, mint másfél évtizedig időt, energiát, anyagiakat nem kímélve vezette sikerre a dalkört! Kívánunk neki és a Sárgarózsa Népdalkör valamennyi tagjának nagyon jó egészséget, sok örömet és boldogságot! Köszönjük az elmúlt 16 évet!”

Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár