Az édesanyákat, nagymamákat és a dédmamákat ünnepelték május 13-án Szőregen, a  Tömörkény István Művelődési Házban. A helyi Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesülete, és a Sárgarózsa Hagyományőrző Népdalkör Egyesület nevében Balázs István köszöntötte az egybegyűlteket anyák napja alkalmából. Ünnepi beszédében az édesanyák, nagymamák iránti tiszteletről beszélt, és felolvasta Horváth Jánosné Katalin, „Ha anyám még élne” c., külön erre az alkalomra írt versét.

Ezután átadván a szót Rózsavölgyi Józsefnek, a képviselő is szép szavakkal emlékezett az ünnepeltekről, majd elmondta milyen fejlesztések valósultak meg Szőregen az elmúlt időszakban, beszélt a városrész életében soron következő programokról, majd beszámolt a jövőbeni tervekről is, külön kiemelve a legfontosabbat, a XVI. Szőregi Rózsaünnepet.

A rövid köszöntő és tájékoztató után Balázs István, a nyugdíjas klub és a népdalkör elnöke egy-egy szál gerberával kedveskedett a megjelent hölgyeknek, külön köszöntve Ágó Ritát, a művelődési ház igazgatónőjét.

A családias légkörben eltöltött délutánt a sok-sok finom sütemény tette még hangulatosabbá.

Lipcsei Anita

Szőregi Regélő, 2014. június