A KOTA által szervezett 2010. október 2-án szombaton megtartott Országos Népzenei Minősítőn vettünk részt, melyet a Szőregi Tömörkény István Művelődési Házban tartottak meg.

Beneveztünk, részt vettünk természetesen nagyon készültünk Pálnik András karnagy vezetésével.

Sokat gyakoroltunk, hosszú órákon át.

Az eredményhirdetés alkalmával a zsűri elnöke kihirdette, hogy a Szőregi Sárgarózsa Hagyományőrző Népdalkör Közhasznú Egyesület Dalköre ARANY minősítést ért el. Nagy volt az öröm, egymás nyakába ugrottunk úgy ünnepeltük a sikert, amit már annyira vártunk, majd alig győztük a velünk együtt örülők gratulációit fogadni.

November 12-én ünnepelte meg a népdalkör a nagy-nagy elismerést egy jó hangulatú vacsorával, énekléssel. A vacsora Karl Hubertné, Varga Istvánné, Balázs Istvánné, Székesi Istvánné és jómagam részvételével készült el. A finom pörkölt bográcsban főtt a művelődési ház udvarán, az asszonyok otthon sütötték a süteményt. A csapat összejött, mindenki elfoglalta a helyét az ízlésesen megterített asztalok mellett, elénekeltük a népdalkörünk dalát, a Rászállott a vadgalamb a tiszta búza vetésre.

Köszönet minden dalkör tagnak, hogy lelkesen, fáradságot, időt nem kímélve rendszeresen eljártak a próbákra. Külön köszönet karvezetőnknek a türelméért és a kitartásáért, a Tömörkény István Művelődési Ház igazgatójának Makó Máriának és segítőinek, valamint mindazoknak akik figyelemmel kísérik a népdalkör tevékenységét.

Balázs István