Pótszilvesztert tartottunk az első januári összejövetelen, ahol a Tömörkény István Művelődési Házzal, illetve annak dolgozóival közösen megszerveztük és lebonyolítottuk a táncversenyt. A versenyre nevezéses alapon lehetett bejutni. Korhatár nélkül, egyelten kikötés volt csak, hogy a párokat egy férfi és egy nő alkothatja szabad választás alapján. A táncok, amire nevezni lehetett: tangó, keringő és a csa-csa-csa. Hét pár nevezett be. A zenét természetesen Jenei Józsi szolgáltatta. A zsűri elnöke, Furák Ildikó megadta az engedélyt a verseny megkezdésére. Természetesen minden versenyzőpáros számmal volt jelölve az egyértelműség végett.

Megszólalt a zene, az első versenyszám a tangó volt, a kéttagú zsűri szakavatott figyelemmel kísérte a versenyzők mozgását, közben folyt az értékelés, a pontozás. A tangót a keringő követte, itt is elindultak a párok; szebbnél szebb mozdulatok és kecses tartások közepette versenyeztek az ezüsthajú fiatalok.

Majd következett a csa-csa-csa, nagy lendülettel és iramban indult ez a versenyszám is. A zene csak úgy folyt a talpak alá, lebbentek a szoknyák, alakultak a figurák, melyet a huszonéves fiatalok is megirigyelhetnek. Végetért a verseny, a nézőközönség vastapssal üdvözölte a versenyzőket, és köszönte meg az igazán nagy élményt okozó és soha nem látott produkciót.

A zsűri visszavonult az értékelést elvégezni. Közben tovább szólt a zene, és beszálltak a nézők is, fergeteges táncba kezdtek, mintha meg akarnák mutatni, hogy ők is tudnak úgy táncolni, mint azok, akik beneveztek.

Megszületett a döntés: elkezdődött az eredményhirdetés, síri csend, kíváncsi tekintetek sokasága meredt a zsűritagokra.

Novák Antal – Sajó Dánielné mindhárom táncban kiváló minősítést kapott.

Molnár János – Molnár Jánosné tangóban I. helyezést értek el.

Balázs István – Balázs Istvánné keringőben I. helyezést kaptak.

Nyári András – Nyári Andrásné keringőben kiváló minősítést
érdemeltek.

Kele István – Kele Istvánné csa-csa-csa-ban érdemelték ki az I. helyezést.

Szabó Sándor – Szabó Sándorné a zsűri megítélése szerint: a legelegánsabb páros címet kapták.

Kéringer Péter – Szekeres Józsefné: A legaranyosabban táncoló, jókedvű, mosolygós páros volt.

Természetesen minden párosnak járt egy üveg pezsgő, vagy egy jó minőségű finom bort. A zsűri, gratulációk közepette még egy oklevéllel is elismerte a részvételt és a kiváló szereplést. A fárasztó táncolás után jött a pálinka, mert kellett egy kis erősítés és étvágygerjesztő, ugyanis közben megérkezett Deszkről a finom vacsora, lehetett pótolni a táncban elveszített kondíciót.

Vacsora után egy kis vörösborral vagy fehérrel – kinek milyen az ízlése – leöblítettük a vacsorát. A jókedv tetőfokára hágott, még egy kicsit beszélgettünk, énekeltünk, táncoltunk. Lassan véget vetünk a zenének, hazamennek az ezüsthajúak.

Hát ilyen volt a szőregi táncverseny, a pótszilveszter, szép volt, jó volt, kevés volt.

Balázs István