A szokásokhoz híven, idén februárban is megrendeztük a farsangi bálat zenés vacsorával egybekötött lekváros fánkkal a vacsora, jófajta marhapörkölttel, galuskával. Lassan gyülekezik a nép a művelődési házban, közben megérkeznek a domaszéki vendégek is, fél öt tájban elkezdődik a maskarák beöltözése. Közben kiosztjuk a szavazócédulákat, mert azon lehet jelölni, kinek melyik jelmez tetszett a legjobban, mert bálkirálynőt és udvarhölgyeket is választottunk.

Elkészültek a jelmezesek, mindenki kapott egy sorszámot, melyet a hátára kellett tűzni, hogy mindenki jól lássa és ki tudja választani a neki legjobban tetszőt, ezt a számot kellett a szavazó cédulára felírni. Makó Mária a művelődési ház igazgatója volt szavazatszedő és számláló elnöke. 5 órakor megkezdődött a bevonulás sorszám szerint, Jenci Józsi zenész a jelmezhez illő zenével fogadta a bevonuló jelmezes szereplőket. Volt ott ifjú pár, rendőr, turista, apáca, királynő, virágáruslány, úri hölgy, cigánylány, cigánylegény, tehát volt választék. A bevonuló jelmezeseket nagy taps ós tetszésnyilvánítás fogadta, mindenki megmutatta bájait és jelmezének legfontosabb részeit. Nagy siker volt a bevonulást követően amíg a szavazók dolgoztak, addig táncolt a nép, mindenki mindenkivel. Majd összegyűjtötték a szavazócédulákat, és megszámlálták ki hányat kapott.

Makó Mária és Balázs István felment a színpadra és ott hirdették ki az eredményt.
III. Balázs Istvánné turista
II. Dudás Istvánné cigánylány
I. Nyári Andrásné apáca

Ebbe a sorrendbe szólította Makó Mária a helyezetteket, és Balázs István helyezte vállukra a megfelelő szalagot, és adta át a helyezetteknek járó vázát.

A többi szereplők is feljöttek a színpadra és mindenki kapott egy kis ajándékot.

Ezután kezdetét vette, illetve folytatódott a tánc vacsoráig, majd jött az aperitif a vacsora előtt, a finom marhapörkölt, ki-ki tetszése szerint fehér vagy vörösbort fogyasztott, de volt ásványvíz is, aki arra volt szomjas.

Vacsora után ismét tánc, éneklős, akik eddig elfáradtak elindultak hazafelé, majd később a többiek is követték őket, valamennyien betejeztük a szórakozást.

Balázs István, Szőregélő, 2008. március