„Haladjon a korral, süssön Vánca sütőporral!” mondták a régi öregek, de mi most számítógépet kezelni tanultunk.

Elhatároztuk a nyugdíjasklubban, hogy szervezünk egy számítógép-kezelői tanfolyamot, mivel sokunkat érdekelt a dolog, az újdonság, az Internet.

Így hát megkerestük Makó Máriát, a művelődési ház igazgatóját, hogy tartsa meg részünkre ezt tanfolyamot, mely 10 alkalomból +1 ráadásból állt.

Makó Mária gondolkodás nélkül igent mondott kérésünkre, de
meg kellett kérni Péliné Lévai Henrietta könyvtárost, hogy a könyvtárban lévő számítógépeket heti 1 alkalommal, 2 órás időtartamra igénybe vehessük. Itt sem volt akadály, csak aki nem volt könyvtári tag, annak azzá kellett válnia. Tehát könyvtári olvasó tagsággal ingyen használhattuk a gépeket. Elkészült a foglalkozási beosztás és kezdődött a tanfolyam. Makó Mária nagyfokú felkészültségről és türelemről tett tanúbizonyságot, mikor elkezdte a gép ismertetését, kezelését és alkalmazását a különböző feladatok végrehajtásához. Egyik legnehezebb feladatnak az egér kezelése bizonyult, a kétszer gyorsan egymás utáni kattintás. No, de idővel ezt is megtanultunk, mint annyi mást, és élveztük az éterbe való kalandozást.

Küldtünk egymásnak leveleket, megkerestük a német barátokat, a brazil rokonokat, azokkal is felvettük a kapcsolatot.

Teltek a napok, a hetek, és mi egyre magabiztosabban kezeltük a gépeket, persze olykor Marika segítsége nélkül nem boldogultunk volna.

Elérkezett az utolsó foglalkozás, a vizsga napja és mi boldogan vettük a dicséretet és a jó tanulást igazoló oklevelet is.

Megköszöntük Makó Máriának a tanítást, Péliné Ritának pedig azt, hogy biztosította részünkre a lehetőséget a tanulásra.
A tanfolyam résztvevői: Tatár Emilné, Balázs Istvánné, Makó Mária oktatásvezető, Székesi Istvánné, Balázs István, Molnár János, Nagy Zoltán, Molnár Jánosné, Kele István.

A tanfolyam olyan eredményes volt, hogy Molnár János vásárolt egy laptopot, hogy otthon is gyakorolhasson vagy internetezhessen.
Hát így történt a mi kis tanfolyamunk, valamennyiünk legnagyobb örömére.

Mindenkinek köszönjük, aki hozzásegített bennünket tudásunk gyarapításához.

Balázs István, Szőregélő, 2007. május