A hagyományokhoz és a szokásokhoz hűen az  idén is megrendezésre  került Deszken a  Kossuth utcai  futóverseny, nyugdíjas kategóriában; Deszk  és  Szőreg ezüsthajú  nyugdíjasai között.  A  főszervező – Vojni  tanár  úr  –  2009 május 28-ra tűzte ki a versenyt. Kihirdettük Szőregen a verseny időpontját, a nagy lehetőség, a versengés és az egészséges mozgás lehetőségét. Jöttek is  a  nevezések,  ahogy  kell,  szép  sorjában. Mindenki  úgy  készült  a  nagy megmérettetésre, ahogy akart, vagy ahogy tudott.

Eljött a nagy nap, gyülekeztünk a megadott időben és helyen. De előrelátóan, hogy  majd  meg  fogunk éhezni  a  nagy  versengésben,  megrendeltük  a birkapörköltet a Jóbarát Csárdában, mert már ez is tradícióvá, szokássá vált. Közben a szervezőbizottság elkészítette a futamok sorrendjét. Egyszer csak szólítják a szőregi futócsapat női tagjait a rajthoz, szépen fel is sorakoztak mind a hatan, mert ennyien voltak. Eldördült a képzeletbeli rajtpisztoly és elindult  a  nemes  versengés  a  szebbik  nem  képviselői  között. Hangzott  a bíztatás, a hajrá, jobban adj bele mindent, ne hagyd magad! Meg is fogadták a bíztatást, beleadtak minden anyait, így kialakult a végső eredmény, ahol a  képzeletbeli  célszalagot  elsőként Prolok Balázsné Bori  érte  el, majd  őt követte Vajda Jánosé Klárika, és a bronzérmes helyet Székesi Istvánné Erzsi lépte át, tehát ők a helyezettek, majd szép sorban következtek a többiek.

Ezt  követően  szólították  rajthoz  a  férfiak  mezőnyét,  akik  kevesebben voltak, mint a nők; ez a nagy életben  is  így van, mi vagyunk kevesebben (sajnos). Elindult a verseny és  folyt az öldöklő  iram, a nagy küzdelem, a minél  jobb helyezés elérése érdekében. Célfotó öntött,  így Balázs  István majd Molnár  János  következett,  akiket Kele  István  követett. Következett az  eredményhirdetés.  Prolok  Balázsné  vehette  át  az  első  helyezettnek járó kupát, az oklevelet és az ajándékot, majd Vajdáné Klárika és Székesi Istvánné Erzsi is megkapta a helyezésének megfelelő oklevelet, valamint az ezzel járó ajándékot. A férfiak eredményhirdetése következett, ahol az első helyezett megkapta a kupát, a pezsgőt és az oklevelet, majd Molnár János is átvette a második helyezettnek  járó elismerő oklevelet és az ajándékot, ahogy az a mellékelt fényképen is látható. A képről hiányzik Kele István.

Ezután  a  gratulációk  elhangzását  követően  birtokba  vettük  a  csárdát és  jóízűen  elfogyasztottuk  a  finom  birkapörköltet,  amit  Egri  Bikavérrel locsoltunk meg, hogy stílszerűek  legyünk, pótoltuk az elhasznált energiát. Valahogy így telt, szép volt, jó volt, jövőre is eljövünk, ha hívnak minket.

B.I., Szőreg újság, 2009. augusztus