A szokásoknak megfelelően az idén is megrendeztük a jelmezes farsangi bált. A létszámhoz viszonyítva megfelelő létszámban jelentkeztek beöltözni a bálozók. Makó Mária volt a zsűri elnöke, majd kiosztottuk a szavazócédulákat, mert csak a hitelesített szavazócédulákon lehetett szavazni. Jenei Józsival, a zenésszel egyeztettünk, hogy a jelmezhez megfelelő zenét szolgáltassa stílusosan, szépen. Megkezdődött a jelmezesek bevonulása: elsőnek a fekete halál érkezett a nézők nagy riadalmára Tóth Lajosné személyében. A következő a rőzsehordó asszony görbe háttal görnyedve a nehéz súly alatt, Kele Istvánné volt. Majd Hegedűs Antalné az úri Hölgy jelmezében vonult fel a publikum előtt. A következő a csinos kis hastáncosnő, aki elkápráztatta a nézőket: Sajó Dánielné személyében. Őt követte az egyik legkülönlegesebb jelmez, a Holland lány faklumpában és divatos fityulában, Balázs Istvánné alakításában.

Ha lehet fokozni a változatosságot, akkor ez megtörtént, mert jött a Milkatehén a nagy tőgyeivel, fergeteges tapsvihar közepette, nagy tetszést aratva: Bárány Józsefné alakításában. Majd a nevetéstől megerőltetett rekeszizmaink szorultak orvoslásra, megjelent Dr. Bubó Molnár János személyében.

A teljesség kedvéért és az egzotikum becsempészéséért kit látnak szemeink, egy igazi négerlányt; volt ám rajta háncs szoknya meg mindenféle csörgő, csüngő cifraság, ez ám az igazi, no de ki lehet az álarc mögött? Nyári Andrásné volt.

Beállat a sorba Ő is, vártuk a következő jelmezest, akire nem is kellett sokat várni, mert egyszer csak beugrott a fehér sikoly talpig fehérben és a megfelelő álarcban, nem más, mint Kele István.

Mivel valamennyi jelmezes bemutatkozott, összeszedtük a szavazó cédulákat, és a zsűri visszavonult a szavazócédulák összeszámlálására. Addig a jelmezesek táncoltak hátukon az azonosító számokkal, amit fel kellett írni a szavazócédulákra.

Elkészült az értékelés, kezdődött a nagy érdeklődéssel várt eredményhirdetés. Először a harmadik helyezett, a második udvarhölgy személyére derült fény, aki nem más, mint Hegedűs Antalúé. Balázs István klubvezető felhelyezte a vállára az udvarhölgynek járó aranybetűs selyemszalagot, Nagy Józsefné helyettes klubvezető átadta a díjat. Következett a második helyezett, az első udvarhölgy Tóth Lajosné személyében. Ő is megkapta a szalagot a vállára, és a díjat is. Itt már izzott a levegő, hogy ki lesz a bálkirálynő. Nem sokáig kellett várni, mert Makó Mária ezt is kihirdette; nagy csend feszült várakozás egyszer csak elhangzik, hogy a 2009 évi farsangi Bálkirálynő nem más, mint NYÁRI ANDRÁSNÉ.

Nagy tapssal, ujjongással üdvözölték az új bálkirálynőt. Ő is megkapta a vállszalagot, a díjat és Balázs István fejére helyezte a királynőnek járó koronát, majd elfoglalta udvarhölgyei körében a részére előkészített trónust. Ekkor jöttek a fotósok a gratulációk és minden, ami ilyenkor szokott, lehetséges és illendő.

A többi szereplő is megkapta ugyanazt a díjat, így ért véget a szőregi bálkirálynő választás. A hangulat a tetőponton volt, ropták a táncot, amíg bírták, de nem sokáig bírták, így lassan az eleje elindult hazafelé, akik mások is követtek, majd kiürült a nagyterem, elcsendesült a tájék, m jövőre ismét választunk bálkirálynőt.

Balázs István