Farsang idején a szőregi nyugdíjasklubban is megrendeztük a szokásos és már tradicionálisnak számító jelmezes farsangi bálat. Meghívtuk az eseményre a kiskundorozsmai barátainkat is, akik közül néhányan szintén beöltöztek.

A rendezőbizottság összeírta a jelmezesek névsorát, majd egy azonosító számot helyeztek el a jelmezes hátán. Közben mindenkinek kiosztottuk a szavazócédulákat is. A megadott jelre és a bevonulási induló hangjaira megjelentek a jelmezbe öltözöttek szebbnél-szebb, ötletesebbnél ötletesebb gyönyörű, szemet kápráztató jelmezekben és hangeffektusokkal kísérve. A közönség tetszésnyilvánító tapsvihara közepette vonultak be a nagyterem táncpadlójára, ahol a nézőközönséggel elvegyülve kezdetét vette a közös tánc. Közben mindenki figyelte, hogy vajon kit rejthet a jelmez és kié a legszebb, legötletesebb jelmez, ki melyik számot viseli.

A közös tánc és a szavazócédulák összegyűjtése után félrevonult a szavazatszedő bizottság a szavazatok összeszámlálására.

A végeredmény kihirdetésére nagy csend telepedett a terepiben és Nagy Józsefné klubvezető helyettes kihirdette a szavazás eredményét.

Először a 3. helyezett piásodik udvarhölgyet nevezte meg, aki az 1-es versenyszámot viselte Germann Miklósné szőregi nyugdíjasklub. A második helyet az első udvarhölgy a 8-as versenyszámot viselő Terhes Anna Kiskundorozsmáról kapta. Az első helyezett, egyben a bál királynője az 5-ös számot viselő Balázs Istvánné a szőregi nyugdíjasklub tagja. Közben ahogy érkeztek a helyezettek a színpadra, Balázs István gratulált a helyezéshez és elhelyezte a versenyző vállán a helyezést jelentő szalagot, valamint átadta a vele járó ajándékot. Végül a győztes következett, aki elfoglalhatta helyét a trónon, mely egy karosszék volt és fejére került a korona, mert az is volt. Ezután következtek a fotósok, villogtak a vakuk, mindenki igyekezett megörökíteni a soha vissza nem térő pillanatot, ezekből a pillanatokból látható itt is egy.

Végül minden szereplő kapott egy kisebb ajándékot, majd átöltöztek és visszatért a bál a rendes mederbe. Táncoltunk, mulattunk, jól éreztük magunkat, elfeledtük egy órácskára a világ bajait.

Egyszer csak megérkezett a finom vacsora, melyet mindenki jóízűen elfogyasztott, fogyott a sör és a bor is, mert csúszott a jóízű vacsorára. Még egy kicsit táncoltunk. azután pedig kisorsolta Nagyné Erzsike a tombolát, a sok szép értékes ajándékot.
Ezt követően a társaság egy része elindult hazafelé, de a kitartóbbak és vendégek ropták a táncot.

Végül búcsút intettek a vendégek is valamennyien, befejeztük a 2007. évi farsangi bálat, ami egy újabb kellemes és élménydús napja volt nyugdíjas életünknek. Majd jövőre ismét találkozunk, a viszontlátásig mindenkinek jó erőt és egészséget kívánok.

Balázs István, Szőregélő, 2007. április