Az ENSZ Közgyűlése idős embertársaink tisztelete és megbecsülése jeléül október 1-jét az Idősek Világnapjává nyilvánította. 1991 óta ezen a napon ünnepeljük a szépkorúakat – de természetesen ez csak egy jelképes ünnepnap, hiszen tiszteletünk és hálánk az év minden napján megilleti idős rokonaikat, ismerőseinket.

Művelődési házunk minden évben kis műsorral kedveskedik a település nyugdíjas lakóinak. Hagyományainkhoz híven idén is a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai közreműködtek az ünnepségen. A 3. osztályos tanulók aranyos kis előadása megmelengette a megjelentek szívét. Csábi Ferencné kísérő tanító is megosztotta kedves gondolatait a jelenlévőkkel. Nagyon szépen köszönjük Bányainé Seprenyi Gabriella felkészítő pedagógus áldozatos munkáját, a gyerekeknek a színvonalas szereplést! Köszönettel tartozunk Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszonynak, hogy évről évre az iskola adja rendezvényeink
ünnepi műsorát!

Az Idősek Világnapi eseményt megtisztelte Szabó Sándor országgyűlési képviselő úr, és Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úr is. Mindketten szeretettel köszöntötték a megjelent szépkorúakat egy-egy szál virággal. A képviselő urak gondolatait követően Szélpál Szilveszter operaénekest köszönthettük, aki csodálatos előadásával méltán emelte az este színvonalát. Köszönjük szépen a művész úrnak a közreműködést!

A műsort Bárdos László elnök úr ünnepi szavai zárták. Külön öröm volt számunkra, hogy a Szőregen működő mindhárom nyugdíjas klub, az Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesülete, a Szőregi Idősekért Alapítvány és a Szőregi Nyugdíjas Egyesület tagsága is képviseltette magát a rendezvényen. Jó érzés volt együtt ünnepelni!

Tolnainé Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár