Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Rózsahölgyek Rendje Egyesület és a Magyar Rózsatermesztők Egyesülete a szőregi és Szőreg környéki rózsatőtermesztők évadnyitó gálavacsoráját.

A rendezvény célja elsősorban a termelők összehozása, a szakma-, a kultúra- és a hagyomány éves találkozója volt. A szervezők szeretnék, ha az esten kialakult kötetlen beszélgetések a jövőben megismétlődnének, közelebb hoznák a termelőket egymáshoz, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, megvitathassák a szakma fontos kérdéseit, kölcsönösen segítve egymást.

Hegedűs Adika, a Rózsahölgyek Rendje elnök asszonya és Fráter György, a Magyar Rózsatermesztők Egyesületének elnöke is az összefogás fontosságát hangsúlyozták köszöntő beszédükben.

a Magyar Rózsabarátok Társaságának elnöke, akinek kezdeményezésére minden hónap utolsó szombatján, 14.00-16.00 óra között a művelődési házban lehetőséget biztosítunk a vélemények cseréjére, tapasztalatok megosztására. Szeretettel várják az érdeklődő termelőket!

Az alkalmak a következők: március 25., április 29. és május 27.

Tolnainé Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár