A hagyományokhoz híven, természetesen idén is művelődési házunk adott otthont a vágott rózsa- és virágkötészeti bemutatónak. Emellett porcelán- és fotókiállítás is várta az érdeklődőket intézményünkben a XVII. Szőregi Rózsaünnepen.

Nagytermünkben idén is rózsakölteményekben gyönyörködhettek Látogatóink, amely kifejezetten illett az idei inspiráló témához, az esküvőhöz. A csodálatos kompozíciók és dekorációs elemek elkészítéséért hálás köszönetet mondunk a Léda Virágüzlet és a Hegedűs Díszfaiskola tulajdonosainak, Hegedűs Adikának és Hegedűs Zoltánnak, illetve alkalmazottaiknak, továbbá a Nefelejcs Virágüzlet tulajdonosának, Szakácsné Sipos Máriának, és Kolléganőjének, Fátrai Erzsébetnek! A vágott rózsa bemutatóhoz köszönjük a rózsa felajánlást Szőreg- és térsége termelőinek!

A teljesség kedvéért a teremben ízlésesen berendezett menyasszonyi asztalokat is megcsodálhattak Vendégeink – köszönjük a meghívókat és ültető kártyákat a City Press gyorsnyomdának, a dekorációs anyagokat pedig a Ribbon 2002 Kft.-nek.

Nem igazi az esküvő menyasszonyi ruha nélkül – az Aphrodite Bridal Design Esküvői Ruhaszalon gyönyörű ruhákkal kápráztatta el a megjelenteket. Köszönjük Héjja Zsoltné Évikének a felajánlást!

Szanka József magángyűjtő jóvoltából egy közel száz éves, eredeti Bocskai öltönyt is kiállíthattunk nagytermünkben. Itt voltak láthatóak továbbá a kedves szőregi lakosok által felajánlott régi esküvői fényképek is – ez úton köszönjük mindenkinek, aki felajánlásával hozzájárult az ünnep sikeréhez. Köszönettel tartozunk a Selmeczki Cukrászdának a felajánlott két gyönyörű menyasszonyi tortáért!

A Tükörtermünkben volt látható Iványi Aurél fotóművész „Az ifjú pár boldogsága – ahogy én látom” c. esküvői fotókból összeállított kiállítása. Köszönjük a művész úrnak, hogy gyönyörű fotóin keresztül mi is részesei lehettünk az ifjú házasok boldogságának. A kiállítótermünket Kókai Ágnes öltözette rózsapompába, melyet ez úton is nagyon szépen köszönünk!

Az emeleti helységekben sem érte csalódás a látogatókat: Id. Kanalas István szobrászművész életművét az idén is meg lehetett tekinteni, és ebben az évben is nálunk láthatták a Nap-Fény Fotókör tárlatát, amely idén Szőreg műemlékeit volt hivatott bemutatni.

A Rózsaszobánkat dr. Magyarossy József ügyvéd úr és Bárkányi Tibor varázsolták élő múzeummá: gyönyörű rózsás porcelánokat, igazi különlegességeket láthattak az érdeklődők. Hálás köszönetünket fejezzük ki az ügyvéd úrnak és munkatársának a csodálatos kiállításért és a rengeteg szépséges rózsakölteményért. A szőregiek által kölcsönzött porcelánokat is nagyon szépen köszönjük!

A művelődési ház termeinek, folyosóinak és udvarának díszítéséért hálás köszönettel tartozunk  Hegedűs Adikának és alkalmazottainak. Emeleti folyosónkon helyet kapott a Szőregi Bölcsőde,  a Magyar utcai- és Szerb utcai óvodák, illetve a Karolina Általános Iskola és Gimnázium bemutatkozó paravánja – köszönjük a díszítést!

Az udvarunkon igazi menyasszonyi autó is helyet kapott, egy veterán Opel Admirál személyében, melynek felajánlását nagyon köszönjük Tóth Jenőnek, a díszítését pedig kedves feleségének, Rózsikának!

Idén Szerb utcai telephelyünk, a Szőregi Faluház is csatlakozott a Rózsaünnep programjaihoz.  Itt láthatták az érdeklődők a rózsatőtermesztéshez szükséges eszközök kiállítását. A tárlat  megvalósítását köszönjük a Rózsahölgyek Rendje Egyesületnek és Szanka József magángyűjtőnek, aki évről-évre rendszeresen biztosítja kiállításaink anyagát.

A Kossuth Lajos Általános Iskola adott otthont a művelődési ház által meghirdetett „Rózsáim” c. képzőművészeti alkotó pályázatnak. Köszönjük Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszonynak és Kollégáinak a helyszín biztosítását, a tanulóknak, felkészítő tanároknak pedig a sok szép alkotást! Pataki Ferenc Prima-díjas festőművésznek pedig köszönjük a tárlat  megnyitásának vállalását!

Köszönjük dr. Ruzsity Krisztinának, az NGSZ igazgató asszonyának, hogy biztosította a Kossuth Lajos Általános Iskola termeit a Rózsaünnepi programok megvalósításához.

Végezetül szeretnénk köszönetet mondani önkénteseinknek, teremőreinknek, információs szolgálatot teljesítő diákjainknak és mindenkinek, aki valamilyen formában segítette támogatásával, felajánlásával, áldozatos munkájával a XVII. Szőregi Rózsaünnep megvalósulását, és sikerét!

Ágó Rita, Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2015. július

Kapcsolódó anyagok

Borítókép: Fotó: rozsaunnep.hu