A Szőregi Alexandriai Szent Katalin római katolikus templom idén ünnepelte felszentelésének 200. évfordulóját. Ez alkalomból ünnepi szentmisét celebrált Kiss-Rigó László megyéspüspök úr, melyen a szegedi plébániák és a környező települések plébánosai is megjelentek.

E jeles ünnep előtt tisztelgünk „Templom- és egyháztörténeti kiállítás – 200 éves a szőregi Alexandriai Szent Katalin Templom” című kiállításunkkal.

A tárlat páratlan, több száz éves misekönyveket, iratokat, ruhákat mutat be. Kiállításra kerültek a kedves szőregi lakosok által behozott fényképek, Bibliák, tárgyi emlékek is.

Nagy Róbert plébános úr megnyitó beszédében örömét fejezte ki, hogy régi vágyuk megvalósulhatott a kiállítással, melyet állandóvá szándékoznak tenni a Plébánián – folyamatosan változtatva a kiállított anyagot, hogy minél bővebb képet kaphassunk templomunkról és az egyház történetéről.

Öröm volt látnunk, hogy milyen sokan eljöttek a megnyitóra, sőt, még volt plébánosunk, Dr. Gruber László atya is tiszteletét tette a 200 éves évfordulón. A tárlatot azóta folyamatosan  látogatják, gyerekek, felnőttek egyaránt kíváncsiak a szőregi templom történetére és az értékes könyvekre.

A kiállítás 2017. január közepéig várja a látogatókat!

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2016. december

szoreg.hu képtár