Szőregi Anyák napi – két helyszínes – rajzkiállítással szerettünk volna kedveskedni minden anyának, édesanyának, mamának, dédimamának.

A kiállítás alkotásait a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és a Szerb Utcai Óvodába, valamint a Magyar Utcai Óvodába járó gyermekek készítették. Nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a csodálatos, szívet melengető tárlat. Nagyon köszönjük nekik, hogy ilyen sok, rendkívüli alkotás született!

Külön köszönet jár az intézmények vezetőinek és pedagógusainak, akik segítettek, hogy ez a program megvalósulhasson.

Májusban egy másik kerítéskiállítást is megtudtunk rendezni, hiszen a „II. Szőregi madarak, fák – digitális fotópályázat”-ra beküldött több mint 60 fényképet helyeztük el a művelődési ház bejárata elé. Minden beérkezett alkotás kiállításra került, így bárki megcsodálhatta, hogy a fiatal fotósok milyen szemmel, milyen szemszögből látják Szőreget, a szőregi környezetet.

Szakmai zsűri értékelte a képeket. A zsűri tagjai között üdvözölhettük Iványi Aurélt, Péntek Györgyöt és Avramov Andrást. Köszönjük a segítséget nekik!

Szívből gratulálunk a nyerteseknek, akik a jól megérdemelt díjaikat a Szőregi gyereknapon vehették át.

1-4. osztályos kategóriában: I. Rózsa Lujza; II. Avramov Dávid; III. Márta Zalán

5-8. osztályos kategóriában: I. Malinovszky Miksa; II. Tóth Fanni; III. Rónyai Réka

9-12. osztályos kategóriában: I. Mészáros Csaba; II. Patakfalvi Lídia

A május 29-én szombaton megrendezésre kerülő Szőregi gyereknap azonban tartogatott még meglepetéseket a regisztrált és résztvevő gyerekeknek, hiszen a „Kőfagyi” játék nyertesei fagyit ehettek, az aszfalt rajzverseny nyertesei a Magyar Vöröskereszttől vehettek át ajándékokat. Aki szerette volna, kipróbálhatta a helyi készítésű vattacukrot, volt lehetősége kézműveskedni és Avramov András önkormányzati képviselő által biztosított két ugrálóvárat is kipróbálhatta. A játékok lebonyolításában és a felügyeletben iskolai közösségi szolgálatos (IKSZ) fiatalok segítettek.
A későbbiekben is szívesen fogadunk közösségi szolgálatosokat rendezvényeinkre, ezzel kapcsolatban keressenek nyugodtan bennünket!

A gyereknapra a „Hozzon egy könyvet, vigyen egy másikat!” projektünk egy kicsit átalakult, hiszen igyekeztünk csak gyerekkönyvekkel kedveskedni a rendezvényre érkező gyerekeknek.
Május közepén egy partnerségben megvalósuló Kulturális sétány rendezésére kaptunk lehetőséget. A Kárász utcán tudtuk a művelődési házat , programjainkat, és így egy kicsit Szőreget is népszerűsíteni. Nagy örömünkre szolgált, hogy számos pozitív visszajelzést kaptunk, így egy megerősítés volt az itt dolgozóknak, hogy jó úton haladunk.

Május 1 – II. Szőregi online pörköltfőző verseny és grillparty került megszervezésre, ahol minden kedves résztvevőt megleptünk egy kis ajándékkal.

A díjazottak a szőregi Rubin Paprika és a II. Bánya BBQ & Blues – 2021 Fesztivál ajándékait vehették át.

A májusi kültéri installációnk a gyereknapra hangolódva egy retro hangulatú, kedves kis játszótér volt, amellyel szerettük volna a nyár közeledését és a vidám önfeledt játék hangulatát megidézni.
A májusi hónapban járványügyi korlátozások változásával fokozatosan beindultak a klubjaink is. Aki szeretne hozzájuk csatlakozni, vagy csak megnézné, hogy hogyan működik egy-egy ilyen foglalkozás, szívesen fogadják a klubok az új tagokat!

Május 31. – nagy örömünkre szolgál, hogy a művelődési házra már büszkén mondhatjuk, hogy füstmentes munkahely. A Dohánymentes világnapot május 31-ét mi az egészséges életmód jegyében ünnepeltük egy alma elfogyasztásával.

Május 31-én Nyárváró címmel Vizsolyi Lívia fagott művész és kamarazenekara egy zenés előadást hozott el a gyerekeknek a reggeli órákban. A szőregi gyerekek számára Líviáék már ismerősök, hiszen évszakról-évszakra, szebbnél-szebb darabokat, műveket hoznak el hozzánk.

Tervezett programjaink:

  • Júniusi matiné – Június 5. 10.00 óra Hetet egy csapásra – a Grimm-busz Színház előadása
  • Június 10-re készülünk egy kis meglepetéssel az Ügyes Kezek Kézműves Klubnak, a Kézművesség Világnapja alkalmából. Súgunk egy kicsit, figyeljék szeretettel a facebook oldalunkat!
  • Júniusi matiné – Június 12. 10.00 óra Népek zenéje – a Truffaldino Bábszínház előadása
  • Június 12.: Szőregi operett est kerül megrendezésre a Parlando Énekegyüttessel. Vendégművész Kónya Krisztina és Szélpál Szilveszter, a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Jegyek elővételben megvásárolhatók a művelődési házban!
  • Július 7. 14.00 – 17.00 óra között véradásra hívjuk Önöket a Tömörkény István Művelődési Házba! A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat várja Önt is véradónak!
  • Vásári időpontok: június 4. 9.00 – 13.00; július 13. 9.00 – 13.00

A programok folyamatosan elérhetőek a www.szegedimuvhazak.hu oldalunkon.

Köszönjük a családoknak az iskola, óvoda és a bölcsi pedagógusainak, diákjainak, hogy részt vesznek a programjainkon és örömmel csatlakoznak a kezdeményezéseinkhez!
Ajánljuk mindenki figyelmébe a szegedi Tourinform oldalát, mert nagyon sok jó program, séta, túra található az oldalon. Kedveljék és kövessék!

Szőregi Regélő, 2021. június