Június 8. Truffaldino Bábszínház előadásába a Kerek kő című előadást nézhették meg a gyerekek. – Benedek Elek meséjét a társulat alkalmazta színpadra.

A társulatot 2000-ben azzal a céllal hozták létre, hogy a bábművészet széles skálája mellett megőrizzék a paravános előadások múltját. A Truffaldino Bábszínház előadásaiból nem hiányozhat a szemfényvesztés, a varázslat, a humor sem.

Június 10-re készültünk egy kis meglepetéssel az Ügyes Kezek Kézműves Klubnak, a Kézművesség Világnapja alkalmából. Az elmúl egy évben készült összes alkotásunkról készült képeket gyűjtöttük egy csokorba. Újra felelevenedett bennünk a – válogatás alatt – a készítés pillanata, a vicces kivágott részek, a szomorú üres művelődési ház hangulata.

Június 12-én este a Szőregi operett est kerül megrendezésre a Parlando Énekegyüttessel. Vendégművészként Kónya Krisztina és Szélpál Szilveszter voltak jelen, a Szegedi Nemzeti Színház művészei.  A Parlando együttes tagjainak büszkén vállalt célja a hagyományápolás, a magyar operett és sanzon megismerése és megismertetése, népszerűsítése. Szórakoztatni, kellemes, kulturált kikapcsolódást biztosítani fiataloknak és kevésbé fiataloknak egyaránt.

Június 28-tól elindult az idei év első tábora, az Ide süss!, ahova olyan gyerekek jelentkezését vártuk, akik szeretik az édességet, a sós és édes sütit, a csokit, a tortát, de nemcsak megenni, hanem elkészíteni is! Itt bepillantást nyerhetnek a gyerekek a különböző cukrászati eszközök és anyagok használatába. A tábor egy fiatal, kedves cukrász vezetésével valósult meg, így a résztvevő gyerekek még jobban azonosulni tudtak a cukrász szakmával, hiszen korban bizony elég közel áll hozzájuk Dóri.

A művelődési ház előtti kerítéselemet az utóbbi időben előszeretettel használjuk kültéri kiállítások helyszínének. Június közepén a diákoknak szerettünk volna kedveskedni egy VAKÁCIÓ felirattal, hiszen 15-én véget ért egy újabb tanév és kitört a jól megérdemelt nyári szünet!
Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk a nyárra!

25-27-i hétvégén került volna megrendezésre a hagyományos Szőregi Rózsaünnep, amelyet sajnos az idén nem lehetett megrendezni. A Rózsahölgyek Rendje Egyesülettel és Avramov András önkormányzati képviselővel közösen egy kiállítást álmodtunk meg kültérre, hogy bárki, aki erre jár gyönyörködhessen az elmúl 20 év Rózsaünnepeinek képeiben, illetve, hogy nosztalgiázzanak, emlékezzenek egy kicsit.

2021. július 2-tól látható Dr. Patocskai Anna képkiállítása Fénymozaik / időcserepek címmel, mely egész hónapban megtekinthető a művelődési ház előtt.

Vásári időpontok:

  • július 13. 9.00–13.00
  • augusztus 10. 9.00–13.00
  • szeptember 10. 9.00–13.00

Felhívás – Légy önkéntes a Tömörkény István Művelődési Házban az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében! A Tömörkény István Művelődési Ház fogadó szervezetként rész vesz az iskolai közösségi szolgálatban. Ennek keretében a legalább 9. osztályos, középiskolai nappali tanulmányait folytató önkéntesek szabadidejükben, segíthetnek a programjainkon, rendezvényeinken.
Az iskolai közösségi szolgálatot nálunk teljesítők beleláthatnak a művelődési ház összetett és széleskörű feladataiba, illetve az iskolai közösségi szolgálat során igazolt órákon túl is szívesen látjuk őket önkéntesként, vendégként, látogatóként, klubtagként is!

Jelentkezni: szoregimuvhaz@gmail.com e-mail címen lehet!

Júniusban is minden héten különböző nyereményjátékkal vártuk Önöket a Facebook oldalunkon.

Most szeretnénk azoknak kedveskedni, akik nem vagy csak keveset Facebookoznak. Az újságba is közzéteszünk egy játékot, amelyre e-mailben szoregimuvhaz@gmail.com, vagy postai úton (Magyar utca 14.) várjuk a megfejtéseket július 30-ig. Azok között, akik jó megfejtést küldenek be, egy tárgynyeremény sorsolunk ki!

Lássuk a feladványt!

1. Hány méter magas a Görögkeleti szerb templom tornya?
2. A Monty-park helyén egykor milyen bánya volt?
3. Mikor volt a Szőregi csata?

Művelődési Ház
Szőregi Regélő, 2021. július