Április 22-én a Föld napja alkalmából a Tömörkény István Művelődési Ház idén is meghirdette a „Szőregi madarak, fák” fotópályázatát.  A pályázat célja, hogy a diákok szemén keresztül mutassuk be a közösségünket körbe vevő környezetet. A pályázni 3 korosztályban lehet: 1-4.; 5-8.; 9-12. osztályig. A pályaművek beküldési határideje 2021. május 10. a MADARAK ÉS FÁK NAPJA (hétfő) 24.00 óra. A legjobb 30 fotóból kerítéskiállítást szervezünk a művelődési háznál.

Április 27-től Anyák napi kültéri installációval és egy kerítéskiállítással kedveskedtünk a Szőregieknek!  A szőregi oktatási intézményekbe járó és a városrészben lakó gyermekek által készített rajzokból két helyen is képkiállítást szerveztünk, ezzel lehetőséget biztosítva a gyermekeknek, hogy ország-világnak megmutathassák mennyire is szeretik ők az anyukájukat! A kiállítás a Kárász utcán és a Tömörkény István Művelődési Háznál is május 10-ig tekinthető meg. Nagyon szépen köszönjük az együttműködést a Kossuth Lajos Általános Iskolának, a Szerb Utcai Óvodának és a Magyar utcai Óvodának.

2021. június 12-re tervezett programunk a Szőregi operett est a Parlando Énekegyüttessel. Vendégművészek: Kónya Krisztina és Szélpál Szilveszter, a Szegedi Nemzeti Színház művészei.
A jegyek megvásárolhatók a művelődési házban, elővételben: 1.500.- Ft, az előadás napján a helyszínen: 2.000.- Ft

A járványhelyzet miatt online lehet megtekinteni az óvodásoknak és alsósoknak készült Áloműző Kamaravarázs tavaszi koncertjét a művelődési ház facebook oldalán április 20-tól. A kalandozások a hangszerek világában Mucsi Gergő ütőhangszerművész, Varga Laura fuvolaművész és Vizsolyi Lívia fagottművész előadásában valósul meg.  Évek óta állandó vendégeink Líviáék. Évszakhoz kötődően hozzák el a szőregi gyerekeknek az Áloműző Kamaravarázs műsorukat. Most először egy afrikai hangulatot idéző dallal indították a műsort egy cajón – „káhón” afroperui eredetű, fából készült idiofon ütőhangszer, amely leginkább egy nagy dobozra hasonlít – hangszerrel, melynek a különlegessége, hogy az egyetlen olyan hangszer, amelyet a zenész a tetején ülve szólaltat meg.
Megismerhettünk egy kasisit – egy kosárcsörgőt – egy esőbotot… és még sok érdekes hangszerről mesélnek a művészek, kérem tekintsék meg az előadásukat!

Egy online előadásra invitáltuk a fiatalokat április 22-én.  A virtuális térben Dr. Sápi Andrástól hallhattuk, hogy hogyan és mit tehetünk a saját környezetünk hatékonyabb védelméért. Senki se bánkódjék, aki lemaradt esetleg az előadásról, mert Andrással megbeszéltük, hogy lesz folytatása a programnak és lesznek még hasonló előadások, amelyre szeretettel várjuk majd az érdeklődőket!

Magyar Költészet napjára egy 5 kérdésből álló nyereményjátékra invitáltuk Önöket! Naponta 1-1 feladvánnyal kedveskedtünk, ahol egy költő nevét és a versének címét kellett megfejteni. A feladványban a vers első versszakát rejtettük el! Nagy örömünkre szolgált, hogy ennyi követőnk szereti és ismeri a verseket, hiszen rekord mennyiségű megfejtés érkezett ezen a héten be! Köszönjük, hogy velünk játszanak!

Köszönjük a sok játékosunknak, hogy részt vettek a Húsvéti tojáskereső játékunkon! A garantált nyereményekért közel 60-an jöttek el hozzánk! Gratulálunk nekik még egyszer! Köszönjük Avramov András önkormányzati képviselőnek az ajándékok összeállításában nyújtott támogatást!  Köszönjük a Szőregi cégeknek és üzleteknek, hogy segítettek a tojások elrejtésében!

Áprilisban sem hagytuk magukra a kretívkodni vágyó, Ügyes Kezek Kézműves Klub tagjainkat, hiszen hétről-hétre online videókkal készültünk most is nekik. Készítettünk egy kedves kis kosárkát Anyák napjára, egy tavaszi pillangót, és egy tyúkocskás ajtódísz Húsvétra.

Május is minden héten különböző nyereményjátékkal vártuk Önöket a Facebook oldalunkon. Itt szeretnénk azoknak kedveskedni, akik nem vagy csak keveset Facebookoznak. Az újságba is közzéteszünk egy játékot, amelyre e-mailben szoregimuvhaz@gmail.com, vagy postai úton (Magyar utca 14.) várjuk a megfejtéseket május 28-ig.

Lássuk a feladványokat, amelyek az Anyák napjával kapcsolatosak:

1) Mikor ünnepelték először Magyarországon az Anyák napját?
2) Ki volt Anne Marie Jarvis?
3) Melyik országból indult el az anyák megünneplése?
4) Mikor ünnepelték Amerikában legelőször az Anyák napját?

Meghirdette a Tömörkény István Művelődési Ház is a nyári táborait. A művelődési ház honlapján és a fali újságon is megtekinthetők a plakátok! Ajánljuk minden érdeklődő figyelmébe!
A táborokba korlátozott létszámban tudunk csak fogadni jelentkezőket!

Köszönjük a családoknak és az iskola, óvoda pedagógusainak, diákjainak, hogy részt vesznek a programjainkon és örömmel csatlakoznak a kezdeményezéseinkhez!

Szőregi Regélő, 2021. május