Szeptember 1-jén nyitottuk a „Mossuk össze a múltat a jelennel” kültéri fotókiállítást, ahol fotómontázsokat tekinthettek meg az érdeklődők, amik összekötnek bennünket egymással és a múlttal. Huszonöt fotó került kiállításra, amik megállították egy picit az időt.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A hagyományokhoz híven idén sem maradhatott ki a Deszki Falunapok programjából a szőregi szomszédolás. Fiatalok, idősebbek, sőt egész családok is áttekerhettek Deszkről Szőregre, az apátsági templom romjaihoz szeptember 5-én. A Szőregi Részönkormányzat nevében Avramov András önkormányzati képviselő, illetve a Tömörkény István Művelődési Ház vezetője, Szekeres Sándor Gábor és a művelődési ház munkatársai látták vendégül a szomszédokat.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet támogatásával a Köszönjük Magyarország! programon belül, Sánta András és zenekara szeptember 12-én szombaton Szőregre látogatott, és egy nagyszerű cigányzenei koncerttel örvendeztette meg a közönséget.

Szeptember 15-én egy egészségvédelmi, preventív jellegű fórumra látogathattak el az érdeklődők, ahol a járvány által kiváltott (egészségünket veszélyeztető) helyzetről esett szó, illetve, hogy hogyan védjük egészségünket.

A szeptember 23-i véradáson minden véradónak Avramov András önkormányzati képviselővel közösen felajánlott a művelődési ház egy tiszteletjegyet az október 3-án megrendezésre kerülő Páratlan páros című színházi előadásra, megköszönve ezzel részvételüket a véradásban.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Az „Idősek világnapját” 1991. óta október 1-jén ünnepeljük. Ennek alkalmából a Csongrád-Csanád Megyei RFK és a Szegedi Rendőrkapitányság „Kávézzon velünk a szőregi Vagyonvédelmi délelőttön” címmel szervezett idősek napi programot a művelődési házban 2020. szeptember 25-én. 10 órától Tömörkény István Művelődési Ház előtt BikeSafe regisztráció volt a Szegedi Rendőrkapitányság szervezésében, illetve „Hogyan védjük otthonainkat” címmel a Csongrád-Csanád MRFK munkatársaitól vagyonvédelmi tanácsokat kaphattak az érdeklődők.(Kvíz, ajándékok, kávézás a művelődési házban.) 11 órától a Vigyázat Csalók! színdarabot nézhették meg a helyiek, amely humorral fűszerezve ad át nélkülözhetetlen vagyonvédelmi információkat a nyugdíjas korosztályt érintő veszélyekre fókuszálva. A nyolc epizódból álló művet Verebes István Jászai Mari-díjas színész írta, az előadók pedig a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei voltak. (A színdarab a BM NBT támogatásával a „PUSZTÁN HATAN a felzárkóztatásért” elnevezésű, hat megyét érintő pályázat keretében valósulhatott meg.)

Szeptember 25-én Szüreti Táncház volt a Szőregi Rezegők szervezésében. A táncot oktatta: Számfira Máté és Számfira-Nagy Zita, muzsikált a POR Zenekar.

Tömörkény István Művelődési Ház
Szőregi Regélő, 2020. október

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház