A Centenáriumi Waldorf vándorkiállítás egyik állomása a Tömörkény István Művelődési Ház volt. A Szegedi Waldorf Iskola kreatív légkörében tanuló gyerekeinek munkáiból volt kiállítás a februári hónapban.

Február 4-én a Művelődési házban 17 órakor Sakk-Klub indult a Maróczy Géza Sportegyesület támogatásával. Ingyenesen gyakorlási lehetőséget biztosítunk profi és amatőr felnőttek és gyermekek  számára is. A családias hangulatú klubba minden érdeklődőt szeretettel várunk keddenként 17:00 órától.

11-én a Szőregi Idősekért Alapítvány tartotta meg a februári találkozóját, ahol a farsangot ünnepelve hagyományos szalagos fánkot sütöttek, mely nagyon finom lett.

A Szőregi Teadélután programsorozat keretén belül ebben a hónapban a „Népszokások a farsang idején” címmel Számfira-Nagy Zita – néprajz szakos bölcsész tartott az érdeklődőknek egy előadást, hiszen ha megkérdeznénk a farsangot ünneplőket, hogy ismerik-e a farsang eredetét, többnyire csak egy fejrázás lenne a válasz. Ebben az előadásban megosztotta Zita a hallgatókkal a farsanggal kapcsolatos fontosabb ismereteket. A szokások és események kapcsán nem csak száraz tényeket adott közre, hanem számos érdekességet is. Például, hogy mi a kapcsolat a busójárás és a riói karnevál között, vagy mi köze van a torkos csütörtöknek a farsanghoz.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

13-án a Szőregi Nyugdíjas Egyesület is megrendezte a farsangi mulatságát. Az egyesület tagjai beöltöztek különböző jelmezekbe és színes, vidám műsort és fergeteges hangulatot varázsoltak a vendégeknek. Az est hátralévő részében fánk és tombola várta a résztvevőket.

Február 15-16-án a Szőregi Intenzív Hétvégéken a Szőregei Rezegők néptánc kurzusán vehettek rész az érdeklődők.

19-én helyet biztosítottunk egy Szőregi közösségi beszélgetésnek, ötletbörzének, melyet havi rendszerességgel kívánunk megvalósítani. A program megálmodójával együtt próbáljuk a lakosságot minél szélesebb körben bevonni, hogy a felmerült problémákra megoldást találjunk, a különböző ötletek megvalósításra kerülhessenek és számos lehetőségeket ki tudjunk aknázni!

A Szőregi Nyugdíjas Egyesület tagja képviseltették magukat a 27-ére meghirdetett Szőregi Nyugdíjas Játékos Vetélkedőn. Kipróbálhatták magukat a résztvevők szellemi kvízekben is és ügyességi feladatokban is, de mindenki nagy örömére vicces programelemeket is becsempésztünk a délutánba.

28-án Rózsaünnepi lakossági fórumot tartottunk a művelődési házban, hogy bárki megismerhesse a 2020-as XXII. Rózsaünnepi koncepciót, elképzeléseket, illetve, ösztönözni szerettük volna a lakosságot, a minél aktívabb részvételre! Köszönjük előre is a leendő együttműködőinknek a sok-sok támogatást, felajánlást! Azoktól, akik nem tudtak részt venni a programon, továbbra is szeretettel várjuk a javaslatait, felajánlásait, hiszen „Segítség nélkül egy ember nem tud nagy eredményeket elérni”.

Február 29-én a Művelődési Házban, az NKA támogatásával harmadik alkalommal került megrendezésre a Farsangi Folkbál. Az este folyamán a házigazda szerepét a Szőregi Rezegők és a  Hatetudnád Tánccsoport tagjai töltötték be. A belépés ötletes jelmezben történhetett, vagy kiváltható volt egy viselet felvételével!

Tömörkény István Művelődési Ház
Szőregi Regélő, 2020. március

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház