A kialakult járványügyi helyzet miatt sajnos az idei évben a megszokottól eltérő módon ünnepeltük az Adventi időszakot! Nem találkozhattunk közösségeinkkel, vendégeinkkel, látogatóinkkal, de ennek ellenére igyekeztünk, hogy senki se maradjon kulturális kínálat nélkül, sok-sok szabadtéri és online programot találtunk ki, hogy legalább így együtt élhettük át azokat a pillanatokat, amelyek hozzájárultak az ünnepi hangulathoz.

November 28-tól december 20-ig tartott az Adventi Ablakvadászatunk. A 4 hétvégén át tartó játékunkon több mint 30 család vett részt. A nevezők a várakozás időszakában a családjukat sétára/bicajozásra/futásra/görkorizásra/rollerezésre hívták, és együtt fedezték fel Szőreg utcáin a szebbnél szebben díszített ablakok között a karácsonyi motívummal ékesített TITKOS ablakot! Mindig csak az aznapi karácsonyi motívumot tudták a vadászok megkeresni.

Nagy örömünkre szolgált, hogy az immár második alkalommal megrendezett Ablakvadászat programunk még ebben a nehéz időben is hangsúlyt kapott a szőregiek életében. A mozgás és a játékos, minőségi családi kikapcsolódás helyet kapott az életükben, figyelve ezzel egymásra és az egészséges életmódra.

Köszönjük az ablakot díszítőknek a segítséget és köszönjük a játékosoknak, hogy aktívan részt vettek a játékunkban. Szuperek voltak! A sorsolásra élőben került sor a művelődési ház előtt, ahol is a Buza család, a Kovács Sólyom család és Németh Krisztina neve került ki nyertesként.

December 2-án közel 30 gondolták úgy, hogy segíteni szeretnétek az embertársaikon, jöttek és adtak vért a Magyar Vöröskereszt szervezte véradáson! Köszönjük! Önök a mi hőseink! A 2021-es évben is három havi rendszerességgel szervezünk véradást, melyre minél több embert szeretnénk meginvitálni!

Az Adventi időszakban az Ügyes Kezek Kézműves Klub az online térben videókkal kedveskedett tagjainak. Készíthettek a segítségükkel karácsonyi társasjátékot, egy ici-pici Betlehemet, Luca napra sünit búzából, illetve egy Mikulás papucsot.

A Tömörkény István Művelődési Ház évről-évre állandó fellépője a Szeged Classic Trio. Rendszeresen a legkisebbeknek is bemutatkoznak az Áloműző Kamaravarázs programsorozatunk alakalmával Vizsolyi Líviáék.A szőregi karácsony nem múlhatott el a zenéjük nélkül, készítettek számunkra egy Adventi Koncertet, amit ezúton is nagyon köszönünk!

A december folyamán több különböző kültéri alkotással leptük meg a szőregieket. A munkatársaink elhozták a közösségnek a Télapót, akivel még fényképezkedni is lehetett, valamint egy mézeskalács házikót formáltak meg, piros-fehér óriás nyalókákkal és egy Mézi mesefigurával. Egy játékra is invitáltuk a felénk járókat. A felhívást Szőreg mézeskalács házikóján helyeztük el. Köszönjük azt a sok megfejtést, melyet elküldtek, a helyes válasz természetesen a méz volt! Köszönjük a segítséget Az eredeti Szőregi Gazdaboltnak, a Virágsziget – Virágüzletnek, a Zengő Alföld Kft. és a Ha fólia, akkor Én csapatának.

A művelődési ház bejáratánál található kerítéskiállítás helyszínén egy óriási Kellemes Ünnepeket felirattal juttatuk el minden kedves Szőregihez jókívánságainkat. Reméljük, hogy minél előbb újra személyesen is találkozhatunk! Addig is vigyázzanak magukra!

Online gyerekelőadásokkal kedveskedtünk a kicsiknek a művelődési ház közösségi oldalán. A Grimm-busz Színház Bogaras Mese című előadását és a Csiga Duó koncertjét nézhették meg a virtuális térben.

Kalap Jakab és társa zenés-bábos Mikulás party-val köszöntötte a Szőregre online érkező Mikulást. A kedves produkció láttán rögtön el is határoztuk, hogy a 2021-es évet sem szeretnénk Kalap Jakab nélkül tölteni, így biztosak lehetnek benne, amint a járványügyi helyzet engedi, ismét meghívást kapnak tőlünk egy fellépésre, hogy kedveskedjenek a szőregi legkisebbeknek.

Szőregi Online Mézeskalács Díszítő Versenyt hirdettünk. Mindenkit arra buzdítottunk, hogy a díszített alkotásokról készült fotókkal nevezzen. Több mint 30 alkotás /fotó versengett az online térben. A nevezők közül többen is gondosan díszített alkotással neveztek be a versenyre, és voltak akik mézeskalács házikót küldtek a megmérettetésre. Köszönjük a képeket a csodálatos mézesekről. Reméljük hagyományt tudunk ebből a programunkból is teremteni, azzal a különbséggel, hogy jövőre az ízvilágot is szeretnénk megversenyeztetni!

Advent idején más érdekes programmal is készültünk.Hangos-mesés adventi naptár várta egészen szilveszterig az intézmény közösségi oldalának látogatóit. A karácsonyi meséket és verseket szőregi gyerekek olvasták fel, mondták el. Az előadásukhoz segítséget kaptunk a Kossuth Lajos Általános Iskola nevelőitől, diákjaitól, illetve a Magyar utcai Óvodától, amelyet ezúton is nagyon köszönünk. A gyerekek egy karácsonyi hangulatban berendezett helyiségben adták elő a műveket, a stúdió kialakításában a Rózsa COOP Szuper Áruház és a RIBBON Dekor Kft. munkatársai segítették munkánkat.

Továbbra is kérünk minden szőregit, hogy figyelje az online tereinket és kövesse figyelemmel híreinket, programjainkat.

Bízunk benne, hogy minél előbb személyesen is találkozhatunk! Vigyázzunk egymásra!

Egy kedves kis SZŐREGi édesség! Fogadják szeretettel!

Szőregi Regélő, 2021. január