Október 1-én a Zene Világnapja alkalmából a Kossuth Lajos Általános  Iskolában hangszerbemutatót szerveztünk, melyen több mint 100 gyerek vett részt. A SZTE Vántus István Gyakorló  Zeneművészeti Szakgimnázium tanulóinak jóvoltából ismerkedhettek meg a diákok öt fúvós hangszerrel.

A „Közösség ereje” – elnevezésű fórumra második alkalommal is meginvitáltuk a szőregieket, hogy közösen ötleteljünk és közösen keressük a megoldásokat, a helyieket érintő problémákra. A közösségformálás rendkívül fontos és aktuális napjainkban. Rá kell ébrednünk arra, hogy milyen sokfélék vagyunk, mennyi értéket hordozunk mi maguk, és minden egyes társuk és hogy így együtt  ennyi mindent meg lehet/tudunk valósítani!

20191003-kuzdj-meg-a-bajnokkal-001

Október 3-án az Európai Diáksport Nap keretén belül rendhagyó sportfoglalkozásra került sor Nagy Péter Európa-bajnok 3. helyezett súlyemelő; Kiss Csaba Európa-bajnok vízilabdázó közreműködésével.

Az Állatok Világnapja alkalmából hirdetett a művelődési ház egy Szőregi kutya és cica szépségversenyt. A győztesek a Szőregi Állatorvosi Rendelő által felajánlott kombinált védőoltás, valamint a  Galambázis Kft. által felajánlott kutya és macska eledel boldog tulajdonosai lehettek. Mindenkinek nagyon gratulálunk és köszönjük a sok-sok gazdinak a nevezéseket!

20191004-europa-osszekot-012

A Szőregi Teadélutánok programsorozat keretében október 4-én „Európa összeköt” címmel Cseh Katalin és dr. Ujhelyi István Európai Parlamenti képviselőket látta vendégül Avramov András. Az összejövetelen az európaiságról, az európai értékekről, az együttműködések fontosságáról, a közösségek lehetőségeiről és feladatairól beszélgethettünk az EP-képviselőkkel.

Október 9-én egy új foglalkozás indult a művelődési házban. Az óvodás és iskolás korosztálynak szóló zeneterápia, olyan problémákra is megoldást nyújthat, mint például a figyelem és  koncentráció zavar. Egyéni és csoportos foglalkozásra is van lehetőség. Előzetes bejelentkezés szükséges!

A Tömörkény István Művelődési Ház 2019. október 10-én rendezte Szőregen az Idősek Világnapja rendezvényét, ahol Steve Taylor-Szabó pánsípművész meglepetés koncertjét hallgathatták meg a Szépkorúak. Köszönjük a Kocsis Flora Szőreg Kft.-nek a gyönyörű virágokat!

Október 15-én Őszi képek címmel „Áloműző Kamaravarázs” előadáson vettek rész az óvodások és az alsó tagozatos gyerekek. Vizsolyi Lívia fagott művész és kamarazenekara idézte meg az őszt a hangszerek segítségével.

Ebben a hónapban, egy másik új klubnak is teret biztosítottunk. Ingyenes párkapcsolati tanácsadásra van lehetőség. A részvétel feltétele a bejelentkezés.

20191018-alkototabor-2019-014

A VII. Szőregi Képzőművészeti Alkotótáborban készült képekből a Magyar Festészet Napja tiszteletére egy képkiállítást szerveztünk! A kiállítást Kiss Ernő népművelő nyitotta meg. Ács Sánta Katalin hegedűművész pedig csodálatos játékával varázsolta el a résztvevőket! Az alkotások november 14-ig megtekinthetők hétköznaponként 10.00 – 18.00 óra között.

20191022-dsc_7030

2019. október 22-én 13.00 órai kezdettel Ünnepi Megemlékezésre került sor. A Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos diákjainak előadásában (Felkészítő: Bondárné Tóth Villő) tekinthették meg az érdeklődők az ünnepi műsort. Köszönjük Dubecz Györgynek (a Móra Ferenc Népszínház tagja) a közreműködést. A műsort követően a megemlékezés koszorúját a Földesi Tibor emlékműnél helyeztük el.

20191025-tok-pentok-030

Első alkalommal szerveztünk „TÖK”-ös programot. A 25-i TÖK Péntök Délelőttre nagyon sokan kíváncsiak voltak. A résztvevő gyerekek és felnőttek kóstolhattak, varrhattak, díszíthettek, kereshettek, és még guríthattak is TÖK-öt!

Október 29. 17.00 órai kezdettel a Szőregi Teadélután programsorozat keretén belül a „Bevezetés a szimbólumok világába” című előadást hallgathatták meg az érdeklődők, melynek folytatása is lesz november 5-én. Az előadó Dr. Újvári Edit – Intézetvezető egyetemi docens (SZTE JGYPK Művelődéstudományi Intézet).

Tömörkény István Művelődési Ház
Szőregi Regélő, 2019. november