2019. 11. 05-én került megrendezésre az Őszi Szőregi Teadélutánok programsorozat keretén belül a Növényi szimbólumok – a rózsa szimbolikája című előadás. Dr. Újvári Edit intézetvezető  egyetemi docenstől egy nagyszerű és érdekes előadást hallhattunk.

20191108-dumaszinhaz-003

2019. november 8-án a Dumaszínház – Kertész Ricsi önálló estjét tekinthették meg az érdeklődők. A legviccesebb történeteket a Menyország Kft. tündökléséről és bukásáról. Volt itt zene-bona,  habzsi-dözsi és eredeti vidéki humor is, hiszen nem könnyű ám vidéken élni!

November 8-án ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját az Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesület. Felidézték az elmúlt évek történeteit, illetve mindenkinek szívélyesen megköszönték az  egyesületért tett munkáját. Egy jó hangulatban eltöltött finom vacsorával zárta a klub az évet.

A hagyományos jótékonysági Katalin bált november 16-án szervezte a Rózsahölgyek Rendje Egyesület. A bál alkalmával öt új Rózsahölgyeket is avattak.

A novemberi Szőregi Egészséghétre testileg-lelkileg egészséges programokat állítottunk össze. Voltak egészségügyi szűrővizsgálatok, előadások, gyakorlati foglalkozások (fitnesz, jóga, torna), bábszínház és gyermekkoncert is.

November 19-én nyitotta meg kapuit Lázár Éva képkiállítása, mely december 20-ig tekinthető meg.

20-án pedig Sávai Márta, Hiszek Judit és Fekete Renáta közös jótékonysági    képkiállítása kezdődött. A kiállításon szereplő képek megvásárolhatók december 20-ig, s a befolyó összegből a DÉL KERESZTJE KULTURÁLIS, SZOCIÁLIS EGYESÜLET rászoruló, éhező, otthontalan embertársakat támogat élelemcsomaggal, Advent alkalmából.

21-én a Szőregi Nyugdíjas Egyesület is megtartotta az idei Katalin bálját, mely igazán jó hangulatú volt.

20191123-paratlan-paros-036

November 23-án 19.00 órai kezdettel volt a premierje Ray Cooney: Páratlan Páros című vígjátékának a Móra Ferenc Népszínház feldolgozásában. A teltházas előadás szép számmal bővelkedett vicces jelenetekben.

Az Ügyes Kezek kézműves klub foglalkozásai ebben a hónapban is nagyon termékenyek voltak. A fiatalok szorgalmasan készültek – gyöngyfenyőt, Mikulászsák – már az adventre, a karácsonyi  ünnepre. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap. A Szőregi hagyományok szerint szombaton, november 30-án, került sor  advent első gyertyájának (hit) meggyújtásra, ahol a Szerb utcai óvodások közreműködésével egy csodálatos műsornak lehettünk a tanúi.

Tömörkény István Művelődési Ház
Szőregi Regélő, 2019. december