Március 5-én délelőtt a művelődési házba látogatott Vizsolyi Lívia fagott művész és a kamarazenekara (Varga Laura fuvolaművész és Mucsi Gergő, az ütős hangszerek művésze), ahol az óvodások és az alsó tagozatos gyermekek részére tartottak Tavaszváró címmel egy Áloműző Kamaravarázs előadást. Hogy mire való a pikoló? Hol a fuvola lába? Ilyen és hasonló kérdésekre is választ  kaphatott a kiskorú közönség.

Március 5-én került megrendezésre a Szőregi Rezegők Kikelet havi nyílt próbája, ahol az érdeklődők betekinthettek a néptáncosok életébe, gyakorlási szokásaiba. Keddenként a Baba-mama klub keretén belül egy pályázati program segítségével csecsemő-gyermek masszázs órákon vehettek részt az érdeklődők.

Március 6-án tartotta a nőnapi köszöntését a Szőregi Nyugdíjas klub.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Március 12-én délután Andi táncklub keretén belül az oktató nemcsak a gyermek klubtagjait, hanem az Anyucikat és a Nagymamákat is várta szeretettel. A közös tánc tanulás nagy élményt nyújtott a résztvevőknek.

Az Ügyes Kezek kézműves foglalkozásokra sok kis diák érkezik szerdánként, akik szívesen alkotnak, kézműveskednek. Ebben a hónapban készítettek kalitkát, tulipán kokárdát, valamint egy tavaszi ajtódíszt is a fiatalok.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Szőregi Idősekért Alapítvány nőnapi programján – március 12-én – részt vett Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úr is, aki egy-egy szál virággal kedveskedett a hölgyeknek.

20190313-akkor-es-most-041

AKKOR és MOST plakátpályázatot hirdetett a Tömörkény István Művelődési Ház a Szegedi Árvíz 140 éves évfordulójára az általános iskolások részére, melynek 2019. március 13-án volt a kiállítás megnyitója. Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek: a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói közül: Botás Szabina 8/b, Tombácz Sára 5/b, Jankovics Katalin 5/a, Sinkó Zsófia 5/a, illetve az  Alsóvárosi Általános Iskola 6/b osztályos tanulói közül: Krizsán Kira, Pásztor Kincső. A programot Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Mátrix Közhasznú Alapítvány támogatta.

20190314-emeld-fel-fejed-015

Március 14-én került sor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségükre, ahol beszédet mondott Diószegi Szabó Pál történész, valamint a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola 6. évfolyamos diákjai (felkészítő tanár: Bondárné Tóth Villő) egy jól átgondolt, szépen felépített, gondolkodásra ösztönző műsort adtak elő. Köszönjük nekik a műsort!

Március 21-én szervezte a Szőregi Nyugdíjas Egyesület első Viccmondó versenyét, mely nagyon jó hangulatban zajlott! Ugyancsak március 21-én Szeged 1879 címmel irodalmi kiállítás nyílt a szegedi nagy árvízről, a Tömörkény István Művelődési Ház és a Somogyi könyvtár Szőregi fiókkönyvtár közös szervezésében, ahol a kiállítás megnyitóján Hansági Ágnes, Mikszáth és Jókai szegedi árvízzel kapcsolatos publicisztikáiról tartott előadást.

Március 28. 17.00 órai kezdettel Diószegi Szabó Pál történész – „Az egész ország szíve megdöbbent” – A szegedi árvíz híre a Képviselőházban címmel tartott előadást a nagyérdemű közönségnek. Az előadó lehengerlő stílusa minden résztvevőt magával ragadott!

Március 28-tól a vállalkozói kompetenciák fejlesztése a köznevelésben 40 órás képzésnek biztosít helyet a művelődési ház, ahol a Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusai sajátíthatnak el újabb ismereteket.

Szőregi Regélő, 2019. április