2019. július 1-5. között került megrendezésre a hagyományos Konyhatündér tábor, ahol Csábi Ferencné és Keresztesné Halász Katalin pedagógusok voltak a táborvezetők.

A résztvevők a főzés alapjaival és a mindennapi konyhai tennivalókkal ismerkedhettek meg. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek receptjei váltak közkinccsé. Ki lehetett próbálni a házi befőzést, népi ételek készítését és sütemény készítésre is volt lehetőség.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

2019. július 8 -12. között Sport-játék tábor volt a szőregi Faluházban, ahol a mozgásé volt a főszerep: labdajátékok (tollas, ping-pong, teke bowling stb.), falmászás, biciklitúra, strandolás. Az izgő-mozgó iskolás lányok és fiúk, nagyon jól érezték magukat! A sportolás mellett szerveztünk még kézműves- és egyéb játékos foglalkozásokat is számukra, illetve egy rendőrségi előadáson is részt vehettek a fiatalok, ahol a biztonságos közlekedésről esett szó!

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

2019. július 8 -12. között a művelődési házban egy néptánc tábor is zajlott Szabóné Z. Nagy Diána vezetésével. Egész héten a néptánctól zengett a ház, sőt az egész magyar utca. És aki erre járt, ha nem is perdült táncra, de biztosan felvidult a teremből kiszűrődő zenétől, és az ifjú tehetségek énekétől.

Sport és Konyhatündér tábort szervezett 2019. július 15-19. között a művelődési ház, ahol a sütés-főzés-mocorgásé volt a főszerep. A jelentkezők a főzés alapjaival és a mindennapi konyhai  tennivalókkal ismerkedhettek meg. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető ételek receptjeit tanulhatták meg a résztvevők, ezen kívül a napi sportprogramokkal a mozogni vágyó kisszakácsok levezethették a fölösleges energiáikat.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A VII. Szőregi Képzőművészeti Alkotótábor megrendezésére került sor 2019. július 21-28. között. A táborlakó festőművészek mentorálását és irányítását Pataki Ferenc Príma-díjas festőművész vállalta el. Egy hétig készültek itt a csodálatos festmények, rajzok arc és tájképek. A táborban született művek egy része idén is kiállításra kerül a Tömörkény István Művelődési Házban a Magyar Festészet Napja alkalmából.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Gyermekjógával összekapcsolt alkotótábor volt 2019. július 29 – augusztus 2. között. Itt lehetőségük volt a résztvevőknek textil szörnyecske készítésre; filccel is dolgoztak – karkötőt és fülbevalót
varrhattak; akrillal vászonra festettek dekoratív képeket, illetve só liszt gyurmából lakásdekoráció készíthettek. Szakképzett kézműves klubvezető, gyermekjóga oktató segítette a gyerekeket a tábor ideje alatt.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A Szőregi csata 170. évfordulója emlékére rendezett megemlékezésre és koszorúzásra a Kamara-töltés nagy keresztjénél 2019. augusztus 2-án került sor, ahol beszédet mondott Bolgár József, az 1848-49-es szabadságharc Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület elnökhelyettese, tüzér-alezredes. Petőfi Sándor: A honvéd és Arany János: Letészem a lantot című versét Horváth Ferenc (Genéziusz Színház) előadásában hallhattuk a megemlékezésen, valamint Szabó Szilvia a Móra Ferenc Népszínház tagja Bajza Józseftől a Honfidalt adta elő. A koszorúzást  követően egy díszlövéssel tisztelegtünk a hősi halottak előtt!

Szőregi Regélő, 2019. szeptember

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház