Január 5-én tartotta az Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesület az évnyitó rendezvényét: A program során a tagok részére az elnök úr emléklapok kíséretében nagyrabecsülését és köszönetét fejezte ki az elmúlt évek során nyújtott önzetlen segítségért és támogatásért.

Január 8-án a Szőregi Idősek Alapítványa szervezésében  egy pótszilveszteri rendezvény került lebonyolításra a Faluházban. A jó hangulat mellé, ízletes töltött káposzta volt a menü.

20190111-mindenki-lajkolja-007

Január 11-én került idén először megszervezésre a Szőregi Teadélután, ahol ténylegesen is egy forró teával vártuk a műsor iránt érdeklődőket. A zord időjárás ellenére egy fergeteges előadást hallhattunk Horváth Csilla nyelvésztől, „Mindenki likeolja a nagymamákat!” címmel.

Január 16-án került megszervezésre a Szőregi Nyugdíjas Egyesület pótszilveszteri bulija, melyre igen nagy létszámmal érkeztek az idősebb korosztály képviselői. A fi nom fogás, a tombola és a jó hangulat ezen a programon sem maradhatott el.

Január 19-én szombaton az idén 3. alkalommal megrendezésre kerülő Kulturális Piacon vett rész a művelődési ház. A több mint 30 kiállítóval megtartott programnak a Szent-Györgyi Albert Agora biztosított helyet. Piactéren, standokon mutatkozhattak be Szeged közművelődési intézményei és kultúrával foglalkozó civil szervezetei. Agyagozhattak, zsákbamacska könyvet nyerhettek, sőt  akciós Filharmónia jegyet is vehettek, azok, akik ellátogattak szombat délután erre a programra. Az egyik programelemet Bán Bea biztosította, aki nálunk a művelődési házban is vezetett már  kézműves tábort és a nyáron is szívesen vállalja, hogy közelebb hozza az érdeklődő fiatalok számára a művészetet.

20190122-magyar-kultura-napja-003

Január 22-én került megrendezésre az 1989 óta ünnepelt Magyar Kultúra napja, amelyet Kölcsey Ferenc Himnuszának tiszteletére szerveznek országszerte. Műsorunkban a Himnusz egy rendhagyó feldolgozása is elhangzott, ugyanis a szerzői szándékot követve, amelyet Kölcsey a Nemzeti hagyományok című tanulmányában is kifejt, népies tónusban csendült fel a vers első versszaka.

A műsorban felléptek néptánccal és népdallal a Szőregi Rezegők és a Hatetudnád Néptáncegyüttes tagjai Nagy Zita és Számfi ra Máté vezetésével, népmesét mondott Andrucsák Krisztián, a Kossuth Lajos Általános Iskola 6.a osztályos diákja (felkészítője: Hegedűs György tanár úr), valamint Ady versek hangzottak el Süli Gabriella jóvoltából.

A műsort követően Dr. Péter László irodalomtörténészt köszöntöttük 93. születésnapja alkalmából, majd „Szőregi életképek” címmel Avramov András fotókiállítás megnyitójára került sor, mely kiállítás a művelődési ház nyitvatartási ideje alatt február 22-ig megtekinthető.

20190126-kolbaszmesterek-versenye-018

Az év első hónapjának 26. napján került megrendezésre a Szőregi Kolbászmesterek Versenye, melyre szép számmal érkeztek az idén is a csapatok. Három kategóriában hirdettünk győzteseket:

1. A legízletesebb kolbász – Nagy Röfi csapata nyerte
2. A legügyesebb Kolbász Kvízes – Szőregi ördögök csapata nyerte
3. A legtöbb adományt gyűjtő csapat – a Rózsahölgyek rendje

Minden kedves csapatnak (Szőregi ördögök, Szőregi Sárkányhajósok, Borbarátok, Kossuth Lajos Ált. Iskola, Kele a Mazsola, Rózsahölgyek rendje, Nagy röfi ) köszönjük az együttműködést, a finom ízeket, a jó hangulatot és a sok-sok összegyűjtött adományt, mely az idén 128.020 Ft lett. A Szeged-Szőreg Településrészi Önkormányzat rászoruló családokat támogat a felajánlásokból!

A verseny után a Szőregi Rezegők Néptáncegyüttes várta a mulatni és táncolni vágyó csapattagokat és vendégeket egy vidám hangulatú táncházra.