Február 1-én ünnepelte az Örömmel Öltögetők klubja a 6. születésnapját. A hímzést kedvelő hölgyek a foglalkozások folyamán a keresztszemes hímzést, a redwork technikát, valamint  Magyarország tájjellegű hímzéseit is kipróbálták már. További kellemes öltögetést kívánunk Nekik!

Február 2-án szombaton került megrendezésre a II. Farsangi Folkbál Szőregen. Audrey Hepburn-től a cowboyokon keresztül a táncos lábú boszorkákig minden volt, aminek egy ilyen farsangi  bálon helye van. A hangulatról és a hajnalig tartó mulatságról nem is beszélve! Nagy Zitának és Számfira Máténak, a Szőregi Rezegők Néptánccsoport vezetőinek kívánjuk, hogy még sok-sok ilyen programot tudjanak hozzánk elhozni Szőregre!

Február 4-én Farsang címmel a Budai bábszínház előadását láthatták kicsik és nagyok. A gyerekek nagy átéléssel figyelték az erdei állatok farsangi előkészületeit, sőt, a dalokat is együtt énekelték a  szereplőkkel, és segédkeztek abban is, hogy megakadályozzák a gonosz farkas és a ravasz róka ármánykodásait.

20190204-szines-tavaszvaro-009

Ugyancsak február 4-én 17.00 órai kezdettel Gál Mihály festménykiállítására került sor, ahol a művész egy Tömörkény Istvánról készült képét felajánlotta a művelődési háznak, valamint nyereménysorsolás keretén belül egy képet kisorsolt a jelenlevők között.

6-án szerdán rendezte meg a Szőregi Nyugdíjas Egyesület a Farsangi Bálját, ahol a tagok egy csoportja két produkcióval is fellépett, a résztvevők nagy örömére. Igazi táncos, báli hangulat kerekedett a művelődési ház nagytermében.

6-án 17.00 órakor megrendezett Szőregi Teadélután keretén belül Bene Zoltán író volt a vendégünk, az Áramszünet című új regénye kapcsán folyt a beszélgetés egy elképzelhető jövőről, valamint a társadalom folyamatos átrendeződéseiről.

20190207-praxiskozosseg-nyito-002

7-én a Marosmenti Praxisközösség Egészségmegőrző és prevenciós projektjének nyitórendezvényére került sor, melynek célja felhívni a figyelmet a betegségek megelőzésének fontosságára.

A SZIA – Szőregi Idősekért Alapítvány február 12-én tartotta a farsangi mulatságát, ahol nagyon ízletes fánkok kerültek az asztalra.

19-én a Baba-mama klubban egy babamasszázson vehettek rész a picurok, ami egy pályázati programsorozat keretén belül valósul meg. Köszönjük Csáky Mónikának, hogy ilyen nagyszerű programokat szervez babáknak és mamáknak egyaránt!

19-én az Andi Egészséges Életmód és Táncklub gyerek csoportjában is farsangi mulatságot rendeztek, ahol a csöppségek még jelmezbe is beöltöztek. Köszönet a szülőknek a sok finomságért!

A Szőregi Nyugdíjas Vetélkedőt február 20-án rendeztük, ahol nagyon sok játékos kedvű résztvevő jelent meg. Nagyon kellemes és jó hangulatú délutáni időtöltés volt mindannyiunk száméra. Gratulálunk a csapatoknak és reméljük, hogy jövőre ismét találkozunk!

22-én délután farsangi maszkot készíthettek az érdeklődő iskoláskorú fiatalok nálunk, majd a maszkban visszasétálva az iskolába egy télűző, kiszebáb égetésen vehettek volna részt, viszont a rosszra forduló szeles, esős időjárás most útját állta az égetésnek. Reméljük azért így is sikerült elűzni a telet!

07_szoregi_csomagosztas

A Szőregi Kolbászmesterek Versenyén összegyűjtött 128.020.- Ft adomány, február 28-án került kiosztásra. 50 db élelmiszercsomagot vehettek át a rászorulók. A kiosztáshoz csatlakozott még a Vidámabb Életért Alapítvány, akik ruha és konyhai eszközök szétosztásával segítették a résztvevő családokat.