December 5-én szervezte a Szőregi Nyugdíjas Egyesület a hagyományos Mikulás Bálját. A Télapó és Télanyó mellett két kedves, fi a krampusz is segített az ajándékok kiosztásában. Köszönjük nekik a közreműködést!

December 7. Luca napi Táncházba várta szeretettel a Szőregi Rezegők Néptánccsoport a táncolni vágyókat, ahol a talpalávalót a Kender Zenekar húzta.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

8-án délelőtt került megrendezésre az Adventi Áloműző Kamaravarázs zenés gyermekelőadás, melyet Vizsolyi Lívia fagott művész és kamarazenekara tartott.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

December 10-én tartották összejövetelüket az idén utoljára a Szőregi Idősekért Alapítvány tagjai a Faluházban.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

11-én Dr. Kovács Gábor a SZTE Bartók Béla Művészeti Kar tanára előadását hallgathatták meg az érdeklődők az ünnepről, a zenéről és a kettő kapcsolatáról.

13-án az elmúlt évek hagyományait folytatva az idén is helyet biztosítottunk a karácsonyi ajándékcsomag osztására. A rászorulók részére Szeged MJV Önkormányzata adott tartós élelmiszereket, a  Karitáció Alapítvány, Gyógyító Bohócdoktorok ruhaadományokat, a Easy Fresh pedig mosószert ajánlott fel. Köszönjük a támogatást.

Újra megelevenedett a Szent Család, Betlehemet állítottunk fel a Rózsák terén, melynek a szentelésére 18-án került sor. A Betlehemet Nagy Róbert plébános úr szentelte fel. Köszönjük a gyerekeknek a kedves ajándékokat!

Az 51. héten a művelődési ház klubjai, csoportjai mind megtartották az évzáró rendezvényeiket, bezárták a kapuikat erre az évre.

Tömörkény István Művelődési Ház
Szőregi Regélő, 2020. január

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház