A Szőregi Rezegők Néptánccsoport által működtetett táncházakat egyre több család látogatja, ami azt jelenti, hogy az önfeledten táncoló és kézműveskedő gyerekek létszáma is egyre növekszik. Reméljük a lelkesedés továbbra is gyarapítani fogja a táncolni vágyó családok  számát, és a felnövekvő generációból még többen részt tudnak venni a népi hagyományok  őrzésben. Következő táncházunk december 8-án az adventi gyertyagyújtás után lesz 19.00 órától. Ide is várunk minden tánckedvelő látogatót!

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Azt leszögezhetjük, hogy a gyerekek imádnak mozogni, mozogva táncolni. A gyerekek részére szerveződött Andi Táncklubunk hétről-hétre egyre több gyereklábat mozgat meg, és a  látvánnyal egyre több szülői szívet dobogtat meg. A tánc-életérzés úgy terjed mint a nátha, azzal   különbséggel, hogy ez az egészséget és a boldogságot terjeszti.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Egy újabb olyan programról szeretnénk hírt adni, ahol szintén a gyerekeké volt a főszerep. November 15-én nyitottuk meg a bölcsődések, az óvodások és iskolások által készített  terméskép alkotásokból az Őszi varázslatok című csodálatos képzőművészeti kiállításunkat. A  megnyitón Somogyi Sára és Kiss Jázmin, a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulóitól hallhattunk  két mesét, majd egy kis ajándék kíséretében a gyerekekkel közösen megtekintettük a kiállítást.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Először rendeztünk a Tömörkény István Művelődési Házban egészségnapot, hogy az orvosi rendelő mellett, mi is hozzájáruljunk a szőregi emberek egészségéhez. Délelőtt a Magyar Gyermekmentő Alapítvány jóvoltából egy gyermekéletmentő tanfolyamon vehettek részt az érdeklődők, majd a délután folyamán a kiállítók standjainál lehetett nézelődni és beszélgetni, a nagyteremben pedig, egészséggel kapcsolatos előadásokkal ajándékoztak meg bennünket a különböző oktatók, orvosok és terapeuták. Minden szervezetnek, kiállítónak és előadónak nagyon köszönjük, hogy egy napra házhoz hozták az egészséget!

A Rózsahölgyek Rendje Egyesület és a Tömörkény István Művelődési Ház közös rendezvényeként került megrendezésre november 24-én a IV. Jótékonysági Katalin bál. A bálon befolyt összeget a Rózsahölgyek Rendje Egyesület a Máltai Szeretetszolgálatnak, a Kossuth Lajos Általános Iskola rászoruló diákjainak, valamint a 2019-ben megrendezésre kerülő XXI. Rózsaünnep kiállításainak létrehozására fordítja. Minden adományozónak és felajánlónak  nagyon köszönjük, hogy adományaikkal és ajándékaikkal idén is támogatták rendezvényünket!

Szinte ki sem „hűlt” a báli táncparkett, Katalin napunk kézműves játszóházzal folytatódott november 25-én, ahol Nagy Zita néprajzi előadását hallgathatták meg az érdeklődők, de volt sütögetés a Gasztro Mini Gyermek Főzőiskola jóvoltából, fajáték őrület és persze ünnepi kézműves foglalkozás is. Köszönjük a családoknak, hogy közösen ünnepelhettük a Katalin napot!

Első ízben próbáltuk meg a kulturális programok közé becsempészni a természettudományt, nem eredménytelenül. A Tömörkény István Gimnázium tanárai és diákjai Fiziturné (bővebben: http://kk.gov.hu/fiziturne-uj-otlet-az-intezmenyekkozotti-tudasmegosztas-teruleten) elnevezésű programjukat hozták el hozzánk Szőregre. A kísérletek elvarázsolták a diákokat, és mi is megbizonyosodtunk arról, amit már azért előtte is sejtettünk, ennek a kezdeményezésnek  bizony van létjogosultsága. Ennek megfelelően pedig folytatása is lesz, hiszen a természettudományos programoknak fontos helye van a közművelődésben.