Mielőtt beszámolnánk az elmúlt hónap eseményeiről, szeretném, mint igazgató, magamhoz ragadni a szót, és szeretném megköszönni kollégáimnak, Álmosdi-Nagy Eliza Csillának, Szövőné Kerekes Erikának, Törőcsik Anikónak és Kákonyi Ferencnek, hogy szeretettel és nagy-nagy lelkesedéssel látták el azt a feladatot, amit a közművelődés területén mi csak úgy nevezünk, hogy a kultúra szolgálata.

Emellett pedig köszönöm azoknak, aki örömüket és tetszésüket fejezték ki felénk programjainkkal kapcsolatban – hisz a pozitív visszajelzések mindig nagyon jólesnek nekünk, mert segítenek átlendülni a nehézségeken –, és köszönöm azoknak, akik észrevételeikkel és javaslataikkal felhívták figyelmünket, hogy mivel tehetnénk még jobbá rendezvényeinket – mert az építő kritikára a fejlődés szempontjából nagy szükségünk van!

A 2019-es évben újra megteszünk mindent, hogy sokszínű kulturális programot biztosítsunk a szőregi és a Szőreg környéki lakosoknak. Ehhez a misszióhoz szívesen fogadunk ötleteket, önálló kezdeményezéseket, együttműködő partnereket.

Forduljanak bátran hozzánk! Mindenben megpróbálunk segíteni, ha az a kulturális élet gazdagítását szolgálja.

Szekeres Sándor Gábor, igazgató

* * *

20181205-vasutallomas-009

December 5-én látogatott el hozzánk Tóth Péter Lóránt versvándor, aki József Attila szellemét idézte meg a Szőregi Teadélután programsorozaton belül Vasútállomás című pódiumestjével. A szenzációs előadás után már tudtuk, hogy Pétert tavasszal is visszahívjuk, hiszen ez a fajta versszeretet, ez a fajta odaadás és tisztelet a magyar vers iránt, állandó jelenlétet követel egy művelődési házban. Azt is mondhatnánk, úgy kellenek nekünk, lelkünknek és szellemünknek az ilyen előadások, mint egy falat kenyér.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

December 8-án nyitotta meg kapuit Boldizsár Gábor tárlata Hajolj közelebb címmel, ahol Dubecz György, a Móra Ferenc Népszínház tagja Szabó Lőrinc egyik versével, Pataki Ferenc Príma-díjas festőművész pedig a művész és művészete előtt tisztelgő beszédével köszöntötte a vendégeket. A varázslatos alkotásokat még januárban is megcsodálhatja a közönség.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A Szőregi Rezegők ismét fergeteges hangulatot teremtettek Luca napi táncházukban december 8-án este, miután a Rózsák terén meggyújtották a remény gyertyáját. Nagy örömünkre ezek a táncház alkalmak egyre több családot vonzanak, így egyre több jókedvű, táncot szerető gyermek vehet részt szüleivel együtt a népzenés, néptáncos együttlétekben.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Áloműző Kamaravarázs – Vizsolyi Lívia fagott művész és zenekara megtöltötte a széksorokat december 18-án zenés előadásukkal. A tél és a karácsony hangulatát hozták el nekünk, és annak a 150 óvodásnak és kisiskolásnak, akik ellátogatta a művelődési házba.Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház