Decemberben is színes és sokrétű programokkal vártuk kedves Látogatóinkat.

Művelődési házunkban tartotta szokásos Mikulás bálját és évzáró vacsoráját a Szőregi Nyugdíjas Egyesület.

A Sárgarózsa Hagyományőrző Népdalkör Egyesület, mely novemberben ünnepelte 13. születésnapját, szintén nálunk búcsúztatta a 2014-es évet.

Színvonalas karácsonyi ünnepséget szervezett a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ – Fejlesztő Iskola is, amelyen az iskola tanulói által készített gyönyörű kézműves termékeket meg is lehetett vásárolni.

A fiatal tehetségeké volt a főszerep december 14-én vasárnap, a Tehetségek Diadala – Dél-vidék Csillagai elnevezésű programon. Az 5-14 év közötti gyermekek produkciói hatalmas sikert arattak. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Szabó Sándor országgyűlési képviselő úr, aki a zsűri döntése után átadta az emléklapokat és az értékes ajándékokat a résztvevőknek. Két szőregi versenyző, Borbély Csaba és Lévai Vanessza a döntőbe is bejutottak. Ez úton is gratulálunk mindenkinek, és további szép eredményeket kívánunk!

A szőregi óvodások ismét részt vehettek az Áloműző Kamaravarázs karácsonyi előadásán, az iskolások pedig megnézhették az „Üdvözlégy Jézus, pásztorok pásztora” c. bábelőadást az Aranygyapjú Társulat előadásában.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megelevenedett a Szent Család a Rózsák terén – a Betlehemet Nagy Róbert plébános úr szentelte fel. Köszönjük a gyerekeknek a kedves ajándékokat.

Szőreg fafaragója, Id. Kanalas István „Röpüléseim, életem történetei” c. könyvének bemutatóját december 19-én tartottuk. Gratulálunk az idős mesternek a könyv megjelenéséhez, és nem utolsó sorban tagfelvételéhez a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületéhez!

Az év zárásaként a Magyar utcai óvodások meghitt karácsonyi ünnepségét láthatták a megjelentek.

Klubjaink, csoportjaink is elbúcsúztatták az idei esztendőt. Művelődési házunkat az Ügyes Kezek Kézműves Kör által sütött mézeskalács illat lengte be, ezzel is készülvén a Karácsonyra.

Az Ünnepek után, január 5-től ismételten várjuk régi és új Látogatóinkat. Mindenkinek sikeres, békés új esztendőt kívánunk!

A művelődési ház munkatársai, Szőregi Regélő, 2015. január