73. születésnapján meglepetés kiállítással köszöntötte családja Csontos Irént. A „Meglepetés” c. kiállítást az ünnepelt által festett gyönyörű festményekből állítottuk össze, hatalmas örömet szerezve ezzel. Lányától, Kornéliától megtudtuk, hogy Irénke néni 13 éves korában kezdett el festeni, majd hosszas kihagyás után 1990-ben ragadott ismét ecsetet. A kiállított képek főként a természetet örökítik meg: hegyoldalak, virágos rétek, tengerpart megannyi csodája köszön vissza a vászonról. A tárlat megrendezése nem csak az alkotó, hanem a mi szívünket is megmelengette: a virágok, madarak és a minket körülvevő természet szépsége egy kicsit visszavarázsolta a tavasz hangulatát.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A megnyitón Irénke néni unokája, Szeles Alen tolmácsolásában hangzott el két vers, illetve Ábrahám Máté fantasztikus cselló játéka csalt könnyeket a megjelentek szemébe. Ágó Rita igazgató asszony megnyitó beszédében osztotta meg a közönséggel ünnepi gondolatait.

Köszönjük szépen a közreműködőknek a szép műsort, az ünnepeltnek pedig, hogy szépséges festményei által mi is részesei lehettünk örömének. Még nagyon sok boldog születésnapot kívánunk Irénke néni!

Tolnainé Lipcsei Anita

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház