Immáron 115 éve, hogy május 10-én ünnepeljük a Madarak-fák Napját. Az első rendezvényt Chernel István ornitológus szervezte meg 1902 tavaszán. A naphoz országszerte programok, események kapcsolódnak, melyek elsődleges célja, hogy kialakítsa – különösen – az ifjúság természetvédelem iránti elkötelezettségét.

Intézményünk évről évre megtartja Madarak-fák napi rendezvényét. Idén előadással és kiállítás megnyitóval is tisztelegtünk a jeles nap előtt.

Kora délután Albert András, a Kiskunsági Nemzeti Park őrkerület vezetője tartott vetítéses előadást a helyi általános iskola diákjainak. A tanulók fi gyelmét elsősorban a környezetvédelemre hívta fel, jól szemléltető diák segítségével. Köszönjük szépen az érdekes előadást, reméljük, sok fi atal megfogadja majd az értékes tanácsokat!

Másik Madarak-fák Napi programunk keretében Honti Viktor természetfotós varázslatos tárlatát nyitottuk meg. A „Suhannak, visszaszállnak” c. páratlan kiállítási anyag kivételes tehetségről árulkodik, s ámulatba ejtette a jelenlévőket. Dr. Molnár Gyula ornitológus megnyitó beszédében üdvözölte a fiatal fotósok lelkesedését, bemutatta a ritka élővilágot „felvonultató” fotókat, hozzátéve, hogy csak a jó fotósnak adatik meg az a szerencse, hogy igazán ritka fajokról is fotót készíthessen. Köszönjük szépen Viktornak, hogy gyönyörű fotóin keresztül mi is részesei lehetünk a madarak csodálatos világának.

A kiállítás június 10-ig látogatható, hétköznapokon 10.00-18.00 óra között. Szeretettel várjuk Önöket!

Tolnainé Lipcsei Anita

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház