Az idei december is nagyon mozgalmas volt, azonban örömmel töltött el bennünket, hogy együtt hangolódhattunk az év legszebb ünnepére a szőregi családokkal.

Elsőként a Luca nap köré fonódott népszokásokat elevenítettük fel foglalkozásunkon, ahol Ágó Rita igazgató asszonytól megtudtuk, miféle hagyományok, vagy éppen babonák kötődnek Szent Lucához a legendák szerint. Sok érdekesség derült ki, melyek közül aztán egyet-kettőt ki is próbálhattak a gyerekek: Luca búzát ültettünk és pogácsát is sütöttünk. Karácsony estéjén ki is derül, kinek vajon melyik kívánsága teljesül a népszokás szerint.

Az ünnepek előtti héten karácsonyi díszek készítésére is sor került, a gyerekek legnagyobb örömére. Nagyon sok szép alkotás született, melyek csak még szebbé teszik majd a karácsonyfát, vagy az ünnepi asztalt.

Rendezvényünk nem jöhetett volna létre Szövőné Kerekes Erika nélkül, aki lelkes- és áldozatos munkájával mindig segíti kézműves programjaink megvalósulását! Köszönjük szépen!

Továbbra is arra törekszünk, hogy gyermekek számára is élvezhető programokat kínáljunk. Ez 2016-ban sem lesz másként, reméljük, hogy jövőre is sok színes alkotó délutánt töltünk majd el együtt!

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2016. január

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház