Tavaly, a művelődési ház új épületének 10 éves évfordulóján került megrendezésre először a jótékonysági Katalin bál, a Rózsahölgyek Rendje és a Tömörkény István Művelődési Ház közös szervezésében. Eme elképzelésünk, hagyományteremtő szándékunk már régen  megfogalmazódott, és most végre megvalósítást is nyerhetett.

Ágó Rita, a művelődési ház igazgató asszonya üdvözölte a megjelent kedves vendégeket, majd átadta a szót Bányai Istvánnénak, a Rózsahölgyek Rendje elnökhelyettesének. Marika köszöntő  beszédében külön tisztelettel köszöntötte Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsannát, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgató asszonyát és kedves férjét, Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő urat, Nagy Róbert plébános urat, Sipos István urat és a megjelent rózsatermelőket – Fráter Györgyöt, ifj. Bata Andrást, Kocsis Savanya Andrást, Tóth Ferencet és kedves feleségeiket – akik nélkül a Szőregi Rózsaünnepek nem valósulhattak volna meg. A Rózsahölgyek Rendje Hegedűs Adika elnökasszony vezetésével hatalmas munkálatokba kezdett, hogy a szőregi rózsa hírnevét öregbítsék és gondozzák, ápolják hagyományainkat. A művelődési házban teljesen megújult a Rózsaszoba, a Szőregi Faluházban pedig csodálatos rózsakertet alakított ki az egyesület. Köszönjük a támogató segítséget!

Marika köszöntő szavai után képviselő úr egy-egy szál szőregi rózsával köszöntötte a megjelent Erzsébet és Katalin nevű kedves vendégeket.

Az első műsorszámot Lévai Vanesszának, egykori szőregi diákunknak, büszkeségünknek köszönjük, aki gyönyörű hangjával kápráztatott el minket – már nem először.

Másodszorra Petőcz Petra Kitti és Török Levente teremtett igazi parti hangulatot – cha-cha-cha, rumba és jive táncokat adtak elő. Köszönjük szépen a fantasztikus műsort!

Az este sztárvendége a Szegedi Nemzeti Színház Dömötör díjas énekművésze, Szélpál Szilveszter volt, aki ismert operett dalokat énekelt, a közönség legnagyobb örömére. Igazán szórakoztató- és színvonalas előadását nagyon köszönjük a művész úrnak!

A színpadi műsorok zárásaként ismét Lévai Vanesszát köszönthettük a színpadon, aki táncpartnerével, Szilágyi Viktorral együtt angol keringőt, tangót és bécsi keringőt táncolt. Köszönjük a csodaszép előadást a fiataloknak, és kívánunk nekik sikeres versenyzést együtt!

A bálon természetesen sor került a tombola sorsolásra is, melyre rengeteg értékes ajándékot ajánlottak fel. Köszönjük a Rózsahölgyek Rendje tagságának, Hegedűs Adikának, Szabó Sándor országggyűlési képviselő úrnak, Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úrnak, Kecse-Nagy Sándornak, a Kovács Üveg Kft-nek, a Henriette Textil és Interior-nek, a Provance Szépségszalonnak, és Tóth Jenő autószerelőnek a sok-sok felajánlást.

A bálon befolyt összeg egy részét a XIX. Szőregi Rózsaünnep megvalósítására fordítja a Rózsahölgyek Rendje Egyesület. Mindenkinek köszönjük a részvételt, támogató segítséget!

Reméljük, minden kedves vendégünk jól érezte magát, jövőre ismét találkozunk!

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2016. december

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház