Világszerte október 1-jén ünnepeljük az Idősek Világnapját. A megemlékezések célja, hogy odafigyeljünk a szépkorúakra, tiszteljük és becsüljük meg őket, ahogyan ők is tették, teszik velünk nap, mint nap. Művelődési házunkban minden évben kis műsorral és szeretetvendégséggel igyekszünk tisztelegni idős embertársaink előtt. Idén október 13-án invitáltuk a szépkorú szőregieket rendezvényünkre. Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úr köszöntő beszédében hangsúlyozta: nem kell külön napot kijelölnünk „idősek világnapjává”, hiszen az irántuk tanúsított szeretetet és törődést minden nap ki kell nyilvánítanunk. Képviselő úr örömét fejezte ki, hogy a Szőregen működő mindhárom nyugdíjas egyesület tagsága képviseltette magát az ünnepségen.

Immár hagyomány, hogy műsoraink közreműködői a SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai. Idén is szép előadással készültek a gyerekek: énekkel, tánccal, verssel, furulya-, gitár- és zongora játékkal melengették meg az idős emberek szívét. Köszönjük szépen a gyerekeknek a kedves műsort, a pedagógusoknak, Sandrik Ágnesnek és Szabó Mónikának pedig a felkészítő munkát.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A gyerekek műsora után Balázs István, Petőfi Sándor A XIX. század költői c. versét szavalta el. Köszönjük a szép előadást!

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Az este megkoronázásaként a Szegedi Nemzeti Színház két művésze, Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán énekeltek ismert operettekből részleteket, melyhez a dalos kedvűek bátran csatlakoztak. Köszönjük a művészeknek a fergeteges hangulatot, mely szeretetvendégséggel és Jeney József muzsikájával folytatódott.

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2016. november

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház