Nem csak a gyerekek, hanem azok a felnőttek is nagyon várták már a nyári szünetet, akik visszatérő résztvevői a Szőregi Képzőművészeti Alkotótáboroknak. Az idei már a harmadik tábor, amikor az alkotók egy egész hetet szenteltek a festészetnek. A képek, festmények Pataki Ferenc Prima-díjas festőművész koordinálásával készültek, így méltán mondhatjuk, hogy igazi remekművek születtek az egy hét alatt. A festőművész úrnak ez úton is köszönjük, hogy idén is elvállalta az alkotótábor művészeti vezetését, és fantasztikus festményeivel ő is hozzájárult a tábor sikeréhez!

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A főszerep természetesen az elmélyült alkotómunkáé volt, de hangsúlyozván a más művészeti ágak találkozásának, megismerésének fontosságát, idén is színesítettük a tábor programját.

A résztvevők meghallgathatták például Szabó András művészetpedagógus előadását, és Fabulya Andrea verses estjét is örömmel fogadták. Dr. Berkesi Ottó képviselő úr jóvoltából a hét egyik napján egy kellemes, beszélgetős- ismerkedős, szalonnasütős party-t is tartottak. Ez az este a zenéhez hozta közelebb a művészeket – Szalkai Dénes és Szalkai Sándor csalogatott elő pompás dallamokat, megalapozva a jó hangulatot.

Köszönjük a közreműködőknek, előadóknak, hogy színesebbé tették a táborozók estéit. Köszönjük a festőművészeknek is, hogy megtisztelték az alkotótábort, és gyönyörű festményekkel örvendeztetik meg a szőregieket, évről évre!

Az alkotók elmondásuk szerint ismét csodás egy hetet töltöttek el nálunk, és már most  izgatottan várják a jövő évi tábort. Előtte azonban még találkozunk: a Magyar Festészet Napja alkalmából mutatjuk be az alkotó munka gyümölcseit a művelődési házban, egy kiállítás keretében, melyre minden Érdeklődőt szeretettel várunk!*

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2015. szeptember

*Részletek a Szőregi Regélő októberi számában!Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház