Már javában tombolt a nyári vakáció, azonban idén is hasznos szabadidő eltöltést kínáltunk a kisdiákoknak három nyári táborunk keretében. A gyerekek egy igazi „mini nyaraláson” vehettek részt: teke, bowling, strandolás, kirándulás, pizza és jégkrém várta a résztvevőket.

Az Alkotó-sport táborban a mozgásé és a sportolásé volt a főszerep. A forró nyári időben az elfáradt táborozók Csábi Ferencné Ani néni és Keresztesné Kati néni vezetésével kézműveskedhettek is.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

A Konyhatündér táborban Házy Zsoltné és Ördögné Benyhe Mária vezetette bele a fiúkat-lányokat a főzés rejtelmeibe: készült sütemény, házi jégkrém és még levendula szörp is. Az idő ezen a héten sem kímélte a résztvevőket: a nagy meleg ellen azonban egy rögtönzött, nagyon vidám vizipisztoly csatával védekezni tudtak a gyerekek.

Gyönyörű batikolt anyagokat, és szép ajándéktárgyakat készíthettek azok, akik a Kézműves táborunkba jelentkeztek, ahol Házy Zsoltné Marika néni és Ágó Rita, a művelődési ház igazgatónője mutatott a gyerekeknek érdekes és szebbnél szebb kézműves technikákat.

Mindhárom táborunk nagyon jó hangulatban telt el, hamar elrepült az egy-egy hét. Reméljük, hogy a gyerekek nem csak jól érezték magukat, hanem sok szép élménnyel, saját kézzel készített ajándékkal és új barátokkal is gazdagodtak a nyári szünet e három hetében.

Nagyon köszönjük a tanár néniknek, illetve önkéntes segítőiknek, Házy Laurának, Keresztes Laurának és Ördög Dánielnek a táborok koordinálását, az odaadó gondoskodást és a sok  élményt, tapasztalatot, melyet a gyermekeknek szereztek! Reméljük, jövőre is találkozunk!

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2015. szeptember

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház