A Madarak-fák Napja alkalmából rendeztük meg a „Csodák a természetben” c. fotókiállításunkat Balla Tihamér, Diós Kristóf és Schneider Viktor természetfotósok gyönyörű képeiből. A fotók valóban igazolják a természet varázsát és csodálatos állatvilágát.

Tihamér, aki 2013-ban és 2014-ben az „Év ifjú természetfotósa” címmel gazdagodott, öt éve kezdett el fotózni, kedvenc témái között az alföldi szikes pusztákat és tavakat említi meg. Kristóf, biológia szakos hallgatóként mindig is közel érezte magához a természetet; őt leginkább a madarak és vadon élő emlősök ihletik meg.

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház

Viktor, a Kiskunsági Nemzeti Park önkénteseként pedig szinte kötelezően hódol fotós  szenvedélyének. Ő lakóhelyének, Madarasnak vidékét és élővilágát örökíti meg a legszívesebben.

A tárlatot Albert András, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa nyitotta meg, akit már nem  először köszönthetünk kiállításainkon. A fiúkat is jól ismeri, hiszen a természet szeretete és az állatvilág csodálata mindnyájukban közös összetartó kapocs.

A megnyitó után tovább mélyíthették élővilággal kapcsolatos ismereteiket a megjelentek: Varga Ferenc, a Maros Postagalambsport Klub Egyesület elnöke tartott vetítéses előadást „Postagalamb” címmel. Ennek keretében a hallgatóság megismerhette ezen állatok szükségleteit  és helyes tartását, betekintést nyerhetett a versenyekre való felkészítésükbe, illetve hallhatott a gyűrűzési módszerekről is. Utóbbinak eszközeit meg is lehetett tekinteni, kézről-kézre adták az érdeklődők az egyedi számsorral ellátott gyűrűket. Köszönjük az elnök úrnak az előadást és a sok-sok érdekességet, melyet megosztott a közönséggel!

Tolnainé Lipcsei Anita
Szőregi Regélő, 2015. június

Borítókép: Fotó: Tömörkény István Művelődési Ház