2014. május 27-én a szőregi Tömörkény István Művelődési Házban tartotta évzáró kiállítását a  Belvárosi Rajzkör, „A tárgyak csendje” címmel. Ágó Rita, a művelődési ház igazgatója köszöntötte a megjelenteket, dr. Bari Ferenc professzort, Pataki Ferenc festőművészt, Rózsavölgyi József önkormányzati képviselőt, a kiállítókat, és a közönséget.

Fotó: Szőregi Regélő

Fotó: Szőregi Regélő

A főként csendéletből és portrékból álló tárlatot dr. Bari Ferenc, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, ez a nap az alkotók ünnepe. Arra ösztönöz, hogy gondolkodjunk arról a világról, amely körülvesz bennünket. A  csendélet festése egy különleges dolog – különleges, ha valaki észreveszi a szépet egy élettelen tárgyban, mondta. Kiemelte továbbá, hogy a mai rohanó világban sokan sérülékenyek vagyunk, az alkotó ember azonban más, mert őt megvédik az alkotásai – fogalmazott. Végül azt kérte az egybegyűltektől, hogy élvezzék egymás társaságát, élvezzék az alkotás örömét, és járjanak el  egymás kiállításaira. A professzor Simon Roland, „Őszi csendélet” c. versével zárta a megnyitót.

A Rajzkör művészeti vezetője, Pataki Ferenc festőművész az éves munka megbecsülésének jeléül idén Boldizsár Gábort tüntette ki, a több szerző által szerkesztett „Abstraction, Gesture,  Ecriture” (Absztrakt, Gesztus, Stílus) c. könyvvel.

A kiállítás megnyitójának színvonalát a Szegedi Nemzeti Színház énekművészének, Taletovics Milánnak az előadása emelte, aki a Rómeó és Júliából a Hogy mondjam el? c. darabot énekelte el.

Tolnainé Lipcsei Anita

Szőregi Regélő, 2014. július

Borítókép: Fotó: Szőregi Regélő