170 éve tört ki Magyarország egyik legmeghatározóbb eseménye, az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc, melynek történései lerakták nemzeti identitásunk alapkövét.

A tettvágytól és lelkesedéstől fűtött márciusi ifjak nem sokkal voltak idősebbek azoknál a fiataloknál, akik hűen visszaadták ünnepi műsorukban a forradalom legfontosabb eseményeit. Bondárné Tóth Villő felkészítő pedagógus már több alkalommal meggyőzött minket arról, hogy a tehetséges diákok gyakorlással, az ünnephez méltó komolysággal és fiatalos lelkesedéssel olyan színvonalas műsort tudnak adni, melyet rutinos előadók is megirigyelhetnek. Köszönjük szépen a tanárnőnek, hogy időt és fáradtságot nem kímélve készíti fel a gyerekeket valamennyi rendezvényre! A Kossuth Lajos Általános Iskola 6. és 8. évfolyamos tanulóinak köszönjük szépen a színvonalas és értékes műsort!

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úr ünnepi gondolatai után a Hősök terén helyeztük el a megemlékezés virágait. Szeged Megyei Jogú Város nevében képviselő úrral koszorúzott Fráter György, a Magyar Rózsatermesztők Egyesületének elnöke; a Kossuth Lajos Általános Iskola nevében Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszony, Drágity Dusán Diákönkormányzatot segítő pedagógus és a gyerekek; a Szőregi Nyugdíjas Egyesület nevében Bárdos László elnök úr és Kele Istvánné egyesületi tag; illetve a Rózsahölgyek Rendje nevében Bányai Istvánné elnökhelyettes asszony és Barta Tiborné, az egyesület tagja.

A koszorúzáson elhangzott Petőfi Sándor: A XIX. század költői c. verse, Balázs István tartalékos őrmester, a MATASZ Szőregi Klubja elnökének előadásában. Köszönjük elnök úrnak a szép közreműködést!

A Kossuth Lajos Általános Iskola és Szeged Megyei Jogú Város nevében a megemlékezők Kossuth Lajos emléktáblájánál és a Monti Sándor parkban is lerótták kegyeletüket a forradalom áldozatai emléke előtt.

Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár