Amilyen szeszélyes volt az időjárás áprilisban, olyan színes programjaink voltak a Magyar Utcai Óvodában.

Kis óvodásainkkal visszalátogattunk a bölcsődébe és tojásfájukra felhelyeztük az első húsvéti tojásokat. Örömmel találkoztak a gondozó nénikkel és játszottak egy kicsit az ismerős és számukra kedves udvaron.

Az Adrenalin SE által szervezett II. Barka futáson nagy számban és lelkesedéssel vettek részt óvodásaink családtagjaikkal. A jó hangulatú szombat délelőtti programon szép helyezéseket értek el. A helyezettek érmet és értékes ajándékokat kaptak. Minden résztvevő oklevéllel gazdagodott és müzli szeletet is majszolhattak az energia pótlására. Avramov Andrásnak köszönet a csoportképért!

Az Óvoda Igazgatóság által szervezett Ügyi-Manó Tehetségfesztiválon több gyermeket indítottunk „Ábrázoló Manó” kategóriában. Nagyon szép munkák születtek a Tiszaparti kirándulások témában.

Megtisztelő volt  számunkra, hogy Zsuzsi óvónéninket felkérték a „Táncoló Manók” kategóriájában zsűri tagnak. Ismeretes, hogy óvodánkban ő vezeti a népi gyermekjáték oktatást, így szakmai véleményével segíteni tudta a versenyzőket.

Készültünk a Húsvét megünneplésére,  ismerkedtünk a néphagyományokkal, a Húsvét jelképeivel. Nyuszi vendégeskedett két hétig az óvodánk teraszán, etettük, simogattuk, gondoskodtunk róla. Juhokat néztünk meg egy szőregi gazdasági udvarban, beszéltünk az állatok hasznáról, ismerkedtünk kicsinyeikkel.

Sokféle technikával festettünk, díszítettünk tojást, készültek nyuszik műanyag flakonok újrahasznosításával.

Eljátszottuk a locsolást a csoportokban, nyuszi kereső játékot rendeztünk, amit nagyon élveztek a gyerekek.

Az udvaron tojásfát díszítettünk, a szülőknek köszönjük a csodaszép tojásokat.

Játszottunk nyuszis, bárányos játékokat, báboztunk, meséltünk, énekeltünk róluk. Kis kosárkákban vitték haza az írókázott, berzseléssel, krepp papírral, festékkel készült tojásokat.

A Húsvéti pihenő után megünnepeltük az egyik legfontosabb zöld ovis jeles ünnepünket: a Föld napját. A hét folyamán Földünkről és a bolygókról szereztek ismeretet a gyerekek sok játékkal, mesével. Ismerkedtek a hulladék újrahasznosításával, hogy hányféleképpen lehet szelektálni a szelektív kukákba a „szemetet”.

Virágokat ültettünk a kiskertünkbe, ládákba, csinosítva környezetünket. Napórát készítettünk virágból és figyeljük az árnyékkal a nap mozgását.

Április 21-én a Palinta társulat látogatott el hozzánk, vidám zenés műsorával a Föld napi rendezvény zárásaként. Ez is nagy élmény volt!

A nagycsoportos korú óvodásaink ellátogattak a Nagyszínházba és megnézték Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska c. előadását. Nagyon látványos és tanulságos volt, sok szép zenével.  Rendkívüli élmény volt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Ajándékba kaptak egy világítós  tollat is, amivel segíteniük kellett a főszereplők útját.

Április 27-ére várjuk óvodánkba az iskola fogorvost, hogy ellenőrizze a gyermekek fogait. Örömünkre szolgál, hogy újból lehet ezzel a lehetőséggel élni és így is segíthetünk a szülőknek a fogorvosi vizsgálatot megspórolva.

Május elsején minden érdeklődőt várunk szeretettel a Monti Parkba, ahol reggeli tornát végzünk  óvodásainkkal és a vállalkozó családokkal.

Az óvoda dolgozói

Borítókép: Fotó: Magyar Utcai Óvoda