Az édesanyákról és nagymamákról most sem feledkeztünk meg. A szülők igényeit figyelembe véve, a két csoportban ismét eltérő időpontban tartottuk meg anyák napi ünnepségünket. Mind a kisebbek, mind a nagyobbak kimutathatták szeretetüket szégyenlős bújásukkal, verseikkel, dalaikkal, szereplésükkel és szorgalmas kis kezük által készített ajándékukkal.

Az iskolába készülő gyerekekkel, lenyűgöző kiállításon vehettünk részt Borbély Barnabás nagyapjának köszönhetően. Az interaktív Természetismereti Tudástárral, a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon ismerkedhettünk meg. Tudományos gyűjteményeit nézhettük végig a kiállító termekben, laboratóriumokban és szabadtéren. Láthattunk számtalan kitömött állatot, csontvázat, ásványokat, fosszíliákat és állattani maketteket. Kipróbálhattuk a hajtányt, részt vehettünk kémiai és fi zikai kísérletekben. Makett segítségével megtapasztalhattuk, hogy mi  történik egy földrengés alatt, valamint azt, hogyan működik a négyütemű motor, a vízimalom, stb. A kísérletekkel varázslatos lila ködbe úszó világba csöppenhettünk. Minden  egyes új információval, egy-egy lépéssel beljebb léphettünk a tudás kapuján! Ebben az izgalmas világban úgy elröppent a két óra, hogy észre sem vettük. Fáradtan, de rengeteg új ismerettel és élménnyel föltöltődve térhettünk vissza az óvodába.

Gyereknapunkat a Nefelejcs Világ Alapítvány közreműködésével  rendeztük meg. Az óvónők bábelőadással és kézműveskedéssel készültek erre a napra. Az alapítvány most az arcfestés mellé ugrálóvárral kedveskedett az óvodásoknak. Az egyéni fényképeken túl, most a ballagókról és a csoportokról is készültek fotók.
Tervezett programjaink erre a hónapra: bábszínház, kirándulás, készségszint felmérés az 5-6 éves gyerekeknek.
Bemutató foglalkozással ér véget a tehetségkutató pályázatunk.
A leendő kiscsoportos óvodások anyukájának és apukájának június 07-én 17 órától szülői értekezletet tartunk, ahova mindenkit szeretettel várunk.

Az óvoda dolgozói